Solaklı Vadisi Kiraz Köyü mesire alanı hizmete giriyor

Orman ve Su İşler Bakanlığı tarafından Solaklı Vadisi’nde yapılmakta olan rekreasyon projesinin 1.aşaması bugün hizmete açılıyor.

Solaklı Vadisi üzerinde Asma Köprü mevkiinde Orman ve Su İşler Bakanlığı tarafından yapılmakta olan rekreasyon projesinin 1.aşaması tamamlandı.
 
Türkiye’de ilk uygulama olarak yapılan proje ile Solaklı Vadisi’nin adeta cehresi değişiyor.
 
Şubat ayında başlatılan çalışmalar neticesinde Solaklı Deresi üzerinde bir gölet oluşturularak etrafında sosyal donatı alanları inşa edildi.
 
Göletin önüne yapılan bentlerle suyun akışı kontrollü hale getirilerek güzel bir görünüme kavuşturuldu. Bölgede bulunan Kiraz Köyü asma köprüsü projeye entegre edilerek tadilatı yapıldı.
 
Sosyal donatı alanlarında yürüyüş yolları, gölete uzanan balkonlar, üstü kapalı ve açık olan oturma terasları inşa edildi.
 
Projenin derenin batı yakasında kalan kısmı tamamlandı ve bugün hizmete açılacak. Doğu yakadaki çalışmalar ise devam ediyor. Projenin doğu yakasına geçiş için bir adet ahşap kaplama köprü, çim anfi tiyatro alanı, yürüyüş alanları, mescid, lavabo ve oturma terasları inşa edilecek.
 
Aydınlatma direklerini bile ahşap yaptıklarını belirten Proje kontrolörü Sürmene Orman İşletme görevlisi Bilal Eyüboğlu, “Proje örnek bir proje olarak inşa ediliyor. Aynı bakanlığa bağlı olmamız nedeniyle çalışmalarımızı DSİ ile birlikte yürütüyoruz. Bu proje tamamen doğaya uygun olarak inşa ediliyor. Projede olabildiğince ahşap kullanımına dikkat ediliyor. Projede beton görünüm olmayacak” dedi.

Of Ajans

YORUM EKLE
YORUMLAR
CEVDET AYDIN OF
CEVDET AYDIN OF - 12 yıl Önce

gözlerime inanamiyorum bu ne güzellik ALLAH razi olsun bu güzellikleri yabanlara hala inanamiyorum burasi olmus aynı ŞEHİR ALLAH razi olsun OF HAVADİSE bu güzellikleri yayınladikleri için elinize sağlık OF HAVADİS bizi sevindirmeye devam ettiğiniz içinde cok TEŞEKKÜR ediyoruz...

yasin şahin
yasin şahin - 12 yıl Önce

Mükemmel ötesi olmuş gördüğüm kadarıyla çalışmalara devam edilmekte .İnşallah ilerleyen zamandada yatırımlar bu şekilde devam eder Görüntüleri görünce hayretlere düştüm o kadar güzel olmuşkii bu yapılan yatırımları korumak gerekir buda insanlarımıza düşüyor yıkmayalım koruyalım.Sahil de yüzme alanlarıda yapılır umarım . herkeze emeği geçen bu görüntüleri bizlere ulaştıranlardan Allah razı olsun :))

SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24