Solaklı Anadolu Lisesine Beyaz Bayrak

Milli Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı tarafından ortaklaşa düzenlenen Beyaz Bayrak projesi kapsamında Of Solaklı Anadolu Lisesi gerekli şartları yerine getirerek Beyaz Bayrak almaya hak kazandı.

Solaklı Anadolu Lisesine Beyaz Bayrak

Milli Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı tarafından ortaklaşa düzenlenen Beyaz Bayrak projesi ile okulların daha sağlıklı ve daha temiz olması amaçlanıyor.

 

Of Solaklı Anadolu Lisesi de gerekli şartları yerine getirerek Beyaz Bayrak almaya hak kazandı.

 

Ocak ayında Of İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü kanalıyla gerekli başvuruyu yapan Solaklı Anadolu Lisesi bir dizi çalışmalar yaptı. Öncelikle Halk Eğitim Merkezine başvurularak yardımcı hizmetli personele Hijyen eğitimi verildi. Okulun ve pansiyonun camlarına sineklikler takıldı. Tuvaletlere tuvalet kağıdı askılığı ve tuvalet kağıdı konuldu. Okulun her katına pedallı ve kapaklı ikişer çöp kutusu konuldu. Bahçedeki mazgallarda çalışma yapılarak daha güvenli ve sağlıklı olmaları sağlandı. Pansiyonda boyası dökülmüş alanlara boya yapıldı. Yemekhanede tabldot sisteminden self servis sistemine geçildi. Periyodik ilaçlamalar ve temizlik çalışmaları aksatılmadan sürdürüldü. Bu çalışmalar sonucunda Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan denetlemelerde Of Solaklı Anadolu Lisesi Beyaz Bayrak almaya hak kazandı.

 

Denetimlerde başarılı olabilmek için 100 puan üzerinden en az 90 puan aldıklarını belirten Okul Müdürü Vehap Kurt; “Bu başarıda en büyük pay yardımcı hizmetli personelimize aittir. Okulu sahiplenmeleri, işlerini benimsemeleri bize her konuda olumlu yansıdı. Onları kutluyorum. Tabi ki temiz olmak, temiz ve sağlıklı bir okul olduğumuzun tescil edilmesi güzel bir şeydir. Bundan daha önemli olan bunu korumak ve sürdürebilmektir. Sorumluluğumuz bundan sonra daha da artmıştır. Ben inanıyorum ki öğrenci, öğretmen, idareci yardımcı personel hep birlikte bu özelliğimizi koruyacağız” dedi.

 

Proje kapsamında Beyaz Bayrak ve sertifika ile ödüllendirilen okullar, iki yıl boyunca belli periyotlarla denetleniyor.

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24