Sıtkı Aslanhan Of'ta gençlere başarının sırlarını anlattı

Of’ta düzenlenen konferansta gençlere seslenen Kişisel Gelişim Uzmanı Eğitimci Sıtkı Aslanhan; “Bu ülkenin şu an doktora, mühendise ve mimara ihtiyacı yok. Yüreği vatan ve millet sevgisiyle çarpan hukukçulara, gazetecilere, radyoculara, savcılara, hakimlere ihtiyacı var. İslam hareketi bir gençlik hareketidir” dedi.

Sıtkı Aslanhan Of'ta gençlere başarının sırlarını anlattı

Of Belediyesi ve Of Memur-Sen işbirliğinde gerçekleştirilen “İdeal Gençlik” konulu konferansta Kişisel Eğitim Uzmanı, Eğitimci ve Yazar Sıtkı Aslanhan gençlerle buluştu.

 

Yaklaşık 90 dakika süren konferansta öğrencilere bolca öğütler veren Aslanhan, öğrencilere başarılı olmanın yollarını anlattı.

 

Televizyon izliyorsanız başarıyı unutun

Programa başlarken salonu dolduran gençlere teşekkür eden Aslanhan, “Arkanıza güzelce yaslanın. Birazdan hep beraber uçuşa geçeceğiz” dedi.

 

Televizyon izlemenin başarıyı engellediğini ifade eden Aslanhan; “Günde 1 dakika bile televizyon izliyorsanız başarılı olamazsınız. Yarım saat televizyon izlemek eşittir, beyninizin bir hafta boyunca eski haline gelememesi demektir. Televizyon zihninizi çöplüğe çeviriyor. En azından üniversiteyi kazanana kadar, hafızlık yapanlar hafız olana kadar televizyonu hayatından çıkartmalıdır” diye konuştu.

 

Kötü arkadaş hem bu dünyanızı hem de ahretinizi mahveder

Başarısız olmadaki etkenlerde arkadaş seçiminin önemini vurgulayan Aslanhan; “Başarısız olmakta en önemli etken arkadaştır. Arkadaşınız başarılı değilse sizin de olmamanız için elinden geleni yapacaktır. Sizin 1 dakika bile ders çalışmanıza engel olan arkadaş sizin arkadaşınız değil düşmanınızdır. Siz siz olun bu ülkede yılandan kaçmayın ama kötü arkadaştan uzak durun. Kötü arkadaş hem bu dünyanızı, hem öbür dünyanızı mahveder” dedi.

 

Cep telefonu olan varsa başarıya el sallasın

Telefonun da başarıyı etkilediğini ifade eden Aslanhan; “ Cep telefonunuz varsa başarıya el sallayın, eğer telefonunuz akıllıysa iki elinizi birden sallayın” dedi.

 

İslam hareketi bir gençlik hareketidir

İslam’ın bir gençlik hareketi olduğunu ifade eden Aslanhan; “Bu ülkenin şu an doktora, mühendise veya mimara ihtiyacı yok. Şu anda yüreği vatan ve millet sevgisiyle çarpan hukukçulara, gazetecilere, radyoculara, savcılara, hakimlere ihtiyacı var. İslam hareketi bir gençlik hareketidir. Genciniz yoksa bir hiçsiniz. Uyanın gençler, sizin gençliğinizi çalmaya çalışıyorlar. Ülkemin gençleri hepsi uyuşturulmuş, anestezi edilmiş gibiler. Uyanma vakti gelmedi mi” diye konuştu.

 

Başarılı olmak isteyen kitap okusun

Kitap okumayanların sınavda da başarılı olamayacağını belirten Aslanhan; “Sınavlarda eskiden dört şık yanlış, bir şık doğruydu. Şimdi ise beş şıkkın beşi de doğru. Sizden en doğrusunu istiyorlar. Matematik soruları bile şu anda paragraf oldu. Bütün dünya bilir ki paragraf ne kadar uzunsa soru o kadar kolaydır. Ama kitap okumadığı için gençler paragrafı anlayamıyor ki soruyu cevaplasın. Başta doğu klasikleri (bu arada parantez açarak şunu belirteyim. Batı Klasikleri diye bir şey yoktur, Batı Klasikleri tamamen uydurmadır) olmak üzere kaliteli roman ve kitap okuyan gençler olaylar arasındaki bağlantıları kurdukları için matematik mantığını daha iyi anlayabiliyorlar” ifadelerinde bulundu.

 

Aslanhan’a teşekkür eden Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu yaptığı konuşmada; “Sevgili hocam gerçekten çok önemli mesajlar verdi. Belediyemiz tarafından düzenlenen bu tür konferanslarla siz değerli gençlerimizi geleceğe hazırlamaya çalışıyoruz. Tarihimize dönüp baktığımızda 15 Temmuz’a gelene kadar çok büyük badireler atlattığımızı görüyoruz. Tarihimizden dersler çıkartarak geleceğimize çok iyi hazırlanmalıyız” ifadelerini kullandı.

 

Program sonunda Başkan Sarıalioğlu ve Memur Sen Of İlçe Başkanı Yüksel Yaşar tarafından Aslanhan’a plaket hediye edildi.

 

Haber – Foto: Merve Sezgin

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24