Sinema olmayan Of’ta 700 öğrenci Ayla filmini izledi

Of Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başlatılan proje ile sinemaya hiç gitmeyen 700 öğrenci “AYLA” filmi ile ilk kez sinemayla tanıştı.

Sinema olmayan Of’ta 700 öğrenci Ayla filmini izledi

Of Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başlatılan “Of’ta Sinemayı Görmeyen Öğrenci Kalmasın” projesi kapsamında hayatlarında hiç sinemaya gitmeyen yedi yüz öğrenci tespit edilerek sinemaya götürüldü.

 

Of’ta sinema salonu bulunmaması nedeniyle Rize’ye götürülen öğrenciler bu sene Oscar’a aday Türk Filmi olan ve Kore Savaşında yaşanan gerçek bir hikayeyi konu alan “AYLA” filmini izlediler.

 

Proje kapsamında okullarında sinemaya gitmeyen öğrenciler tespit edildi. Ardından da Kaymakamlık tarafından öğrenciler için gerekli izinler alınarak öğretmenleri refakatinde Rize’ye götürüldüler.

 

Sinemanın sosyal ve kültürel olarak insanın eğitilmesinde önemli bir yere sahip olduğunu belirten Of Kaymakamı Eyüp Fırat; “Öğrencilerimizin hem sosyalleşmeleri hem de eğitim öğretimde motivasyonlarının artırılması için hayatlarında hiç sinemaya gitmemiş, sinemayla tanışmamış öğrencilerimizi sinemayla tanıştırmak istedik. Önümüzdeki günlerde inşallah bu tarz eğitim çalışmalarını olumlu etkileyecek projeleri devam ettireceğiz.  Bir de gösterimde olan filmin yakın tarihimizi anlatan, ülkeler arası dostluklar kurmasına imkân sağlayan AYLA filminin olması da ayrı bir güzellik oldu. Şükürler olsun ki hiçbir olumsuzluk yaşanmadan, öğrencilerin memnuniyetiyle projeyi tamamladık. Projede yer alan tüm çalışma arkadaşlarımızı tebrik ediyor, başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

 

Öğrencilerle birlikte AYLA filmini izleyen Of İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu Kaymakam Fırat’a teşekkür ederek “Böyle anlamlı bir projeyle hayatlarında hiç sinemaya gitmeyen öğrencilerimizle birlikte yakın tarihin ve duyguların güzelce işlendiği AYLA filmini seyretmekten çok mutlu oldum. Milletimizin insanlık için yaptığı fedakârlığını ve milletimizin büyüklüğünü beyaz perde de görmekten ayrıca gurur duydum. Sayın Kaymakamımıza şahsım ve öğrencilerim adına teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24