SGK Müdür Vekili Karali’den yapılandırma duyurusu

Of Sosyal Güvenlik Merkezi Müdür Vekili Metin Karali, işveren ve sigortalılara borçlarına yönelik olarak düzenlenen yapılandırmanın 31 Ekim’de sona ereceğini, borçlu vatandaşların bu önemli fırsatı kaçırmamalarını istedi.

SGK Müdür Vekili Karali’den yapılandırma duyurusu

6736 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun, vergi ve sigorta borçlarının gecikme cezalarına büyük oranda indirim ve ödeme kolaylığı getiriyor. 1 Eylül 2016 tarihinde başlayan uygulama, 31 Ekim 2016 tarihinde sona erecek.

 

Of Sosyal Güvenlik Merkezi Müdür Vekili Metin Karali, İl Müdürü Aydın Gedikli’nin konuya ilişkin açıklamasını paylaşarak, işveren ve sigortalıların bu önemli fırsatı kaçırmamalarını istedi.

 

Müdür Gedikli’nin konuya ilişkin açıklaması şöyle;

6736 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun, Sigortalı ve işverenlerin, SGK’ ya olan borçlarını daha kolay şartlarda ödemelerine imkan sağlamaktadır.

 

Sosyal güvenlik alacakları yönünde birçok borç türü yapılandırma kapsamında olup, yapılandırma 30 Haziran 2016 ve bu tarihten önceki dönemlere ait ödenmemiş prim borçlarını kapsamaktadır.

 

Genel Sağlık sigortalılardan gelir testi yaptırmamış olanlara 1 Eylül 2016 tarihi ile 2 Ocak 2017 tarihi arasında gelir testine müracaat etme ve yeni belirlenecek gelir testi sonucuna göre genel sağlık sigortası primi ödeme imkânı da sağlamaktadır.

 

Genel sağlık sigortalılarının 31 Ocak 2017’ye kadar yapılandırmaya başvurmaları halinde 2016 Haziran ve önceki dönemlere ait genel sağlık sigortası prim borçlarını gecikme cezası ve gecikme zammı ödemeksizin peşin veya on iki eşit taksitte ödeyebilecekler.

 

Yasa, İdari Para Cezaları yönünden de çok önemli bir fırsat sunuyor. İdari para cezalarını yapılandıran işverenlerin bu cezaların yarısını ödeyecekler.

 

İşverenlerin idari para cezalarını peşin ödemeleri halinde enflasyon farkının yarısını ödemek suretiyle ikinci bir indirime daha kavuşacaklar.

 

SGK ve Ziraat Bankası arasında imzalanan protokolle emeklilik şartlarını yerine getirip de prim borcu nedeniyle emekli olmayan BAĞ-KUR’ lular da yasa kapsamında kredi kullanarak emekli olabilecekler.

 

Yapılandırma müracaatları İl Müdürlükleri ve/veya Merkez Müdürlüklerine şahsen, posta veya internet aracılığıyla yapılabiliyor.

 

Sosyal Güvenlik Kurumu’na birikmiş borcu olan kişilerin bu çok önemli fırsattan muhakkak yararlanmalarını istediklerini ifade eden Müdür Gedikli, olası mağduriyetlerin yaşanmaması için vatandaşların müracaatlarını son güne bırakmamalarını istedi.

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24