Selamettin Tellioğlu, Mardin’den bağımsız aday oldu

Dünya Diller Merkezi ve Yeryüzü Halkları Dostluk Vakfı Genel Başkanı Oflu hemşerimiz Selamettin Tellioğlu, Çözüm sürecine destek için Mardin’den bağımsız milletvekili adayı oldu.

Selamettin Tellioğlu, Mardin’den bağımsız aday oldu

Oflu hemşerimiz Selamettin Tellioğlu, Mardin’den bağımsız milletvekili adayı oldu. Teliloğlu geçen yıl bir etkinlik için gittiği Mardin'den çok etkilendiğini ve Çözüm sürecine destek için Mardin'den aday olduğunu söyledi.

 

Dünya  Diller Merkezi ve Yeryüzü Halkları Dostluk Vakfı Genel Başkanı da olan Tellioğlu, Mardin Seçim Kuruluna başvurusunu yaptıktan sonra seçim çalışmaları kapsamında vatandaşlardan oy istedi. Tellioğlu, yaptığı açıklamada bölgede sağlanan huzur ve güven ortamı nedeniyle Mardin'den aday olduğunu anlattı.

 

Geçen yıl başkanı olduğu vakfın etkinliği için Mardin'e gittiğini ve farklı etnik yapıları bir arada barındırmasından dolayı kentten çok etkilendiğini kaydeden Tellioğlu, "Karadeniz insanının da burada seçim çalışması yapabildiği mesajının vermek için Mardin'den aday oldum" dedi.

 

Çözüm sürecine katkıda bulunabilmek için Mardin’de aday olmayı tercih ettiğini ifade eden Tellioğlu, sürecin sadece bölgeye değil ülke geneline huzur getirdiğini vurguladı. Milletvekili adayı Tellioğlu, şunları kaydetti: "Mardin’de çok iyi karşılandım. Kuzeyden gelip güneyde aday olmak garipseniyor. Gerekçelerini anlattığımda destek buluyorum. Çünkü ortaya koyduğumuz niyetimiz insanlar tarafından anlaşılınca takdirle karşılanıyorum. Zamanım yettiği sürece Mardin'i ve ilçelerini dolaşacağım. Her inanç grubunun önderlerini ziyaret edeceğim, tüm soy gruplarıyla temasım olacak. Hepsinden bu güzel yürüyüşe destek olmalarını isteyeceğim."

 

'SÜRECE DESTEK VERMEYENE OY VERİLMESİN'

Bu seçimde çözüme destek veren partilere oy verilmesini isteyen Tellioğlu, şöyle devam etti: "Çözüm sürecini başlatan ve destekleyenlerin oy alması gerekir. Onun dışındaki partiler milletin önüne ne yüzle çıkacak bilemiyorum. Çünkü çözüm süreci kardeşlik, büyüme, insanlığın yeniden huzur bulma sürecidir. Bütün dünyaya yeniden örnek olma hareketidir. Bunu destekleyen partiler oy almayı hak ediyor."

 

Tellioğlu, dünyanın 200 başkentinde İstanbul Ticaret, Sağlık, Kültür ve Dostluk Merkezi kurmak için proje geliştirdiğini sözlerine ekleyerek, "İstanbul hem Osmanlı’nın hem de dünyanın başkenti olduğu için bu ismi verdik. Hedefimiz bunu dünyanın 200 yerinde yapmaktır. İlkini Mardin’de yapmak istiyoruz. Suudi Arabistan’da bir iş adamı yer bulunması halinde bağış olarak yapacağı sözünü verdi" şeklinde konuştu.

 

Haber Kaynağı; AA

 

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24