Şehit Necmi Çakır’ın adı Anadolu Lisesi’nde yaşayacak

Of Anadolu Lisesi’nin adı 5 Kasım 2015 tarihinde Diyarbakır’da şehit düşen Özel Harekat Polis Memuru Necmi Çakır Anadolu Lisesi olarak değiştirildi.

Şehit Necmi Çakır’ın adı Anadolu Lisesi’nde yaşayacak

5 Kasım 2015 tarihinde Diyarbakır’da bölücü terör örgütüyle girdiği çatışmada şehit olan Oflu Necmi Çakır’ın adı Of Anadolu Lisesine verildi.

 

Okulun adının değiştirilmesi ve okula yeni yapılan konferans salonu için açılış programı düzenlendi.

 

Programın açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Vehap Kurt, Şehit Necmi Çakır Anadolu Lisesi olarak önemli bir misyon edindiklerini ve buna layık olmaya çalışacaklarını söyledi.

 

Şehit Necmi Çakır Anadolu Lisesi’nden yüzlerce Necmi Çakır yetişeceğini ifade eden İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu; “Sayın Kaymakamımız, Sayın Belediye Başkanımızla yaptığımız istişareler sonucunda şehit ailemizin de onayını alarak Milli Eğitim Müdürümüzün de destekleriyle okulumuzun adını Şehit Necmi Çakır Anadolu Lisesi olarak değiştirdik. Bizler ülkemizde; polisimiz, askerimiz, öğretmenimiz kısaca tüm ülke çalışanlarımız olarak yasaların bize yüklediği sorumlulukların yanında inancımızın emrettiği sorumluluk bilinciyle çalışıyoruz. İşte Şehit Necmi Çakır aynı inanç ve ruhla çalışmış ve şehit olmuş bir kardeşimiz. Teröristler düşünüyorlardı ki bir Necmi Çakır’ı öldürürsek iş bitecekti. Şimdi Of’tan o hainlere haykırıyoruz ki Şehit Necmi Çakır Anadolu Lisesinden yüzlerce Necmi Çakırlar yetişecek. Gençler sizlere de büyük sorumluluklar düşüyor. Sizler bu ülke için, bu ülkenin değerleri için canını feda eden Şehit Necmi Çakır’ın ismini taşıyan okulda okuyorsunuz artık bu şuurla hareket etmelisiniz. Ben “Şehit Necmi Çakır Anadolu Lisesinde” okuyorum diyerek hem gururlanmalısınız hem de ona layık olmalısınız” diye konuştu.

 

İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş ise yaptığı kısa konuşmada; “Ezanımız semalarda yankılansın, milletimizin namusu olarak telakki ettiği al bayrağımız inmesin diye şehit olan Necmi Çakır kardeşimizin ismini okulumuza vermenin gururunu yaşıyoruz. Şehidimizin anne ve babasını böyle yiğit evlat yetiştirdiği için tebrik ediyor, onlara Rabbimden sabırlar diliyorum. Bakanlığımızın 2023 vizyonunda üzerine durduğu değerler sisteminin bu okulumuzda hayat bulduğunu görmek de ayrıca mutluluk vesilemizdir. Katkıları nedeniyle emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Tüm toplumumuzu eğitime destek vermeye davet ediyorum. Konferans salonumuz ve okulumuzun yeni ismi hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

 

Bu okulun Of’a kazandırılmasında katkısı olduğu için mutlu olduğunu ifade eden Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu; “Bu nezih ortamın oluşmasına, kazandırılmasında emeği olanları tebrik ediyorum. Okulumuzun isminin şehidimizin isminin verilmesinin onurunu yaşıyorum. Rabbimiz şehitliği büyük makam olduğunu buyuruyor. Hepimiz şehitliği arzuluyoruz. Şehit Necmi Çakır kardeşimiz inşallah ahirette ailesine şefaat edecektir. Şehit Necmi kardeşimiz korkusuzca düşmanın üzerine gitti. Sevgili gençler çok çalışmalısınız. Sizlere sunulan güzel eğitim imkânlarını kullanarak en iyi olmaya çalışmalısınız. Yarının güçlü ve büyük Türkiye’sini sizler kuracaksınız” diye konuştu.

 

Böylesine güzide bir okula Şehit Necmi Çakır’ın ismini vermenin bahtiyarlığını yaşadıklarını belirten Of Kaymakamı Eyüp Fırat; “Şehidimize Rabbimden rahmet diliyorum. Böyle bir evlat yetiştirdikleri için de ailesine şükranlarımı sunuyorum. Onun adı ve mirasıyla yetişecek öğrencilerimizden ülkemiz için büyük başarılar bekliyorum. Terörü ve onların destekçilerini lanetliyorum. Emeği geçen herkesi kutluyor, başarılar diliyorum”  İfadelerini kullandı.

 

Kaymakam Fırat, konferans salonunda yapmış olduğu emek ve katkıları nedeniyle Okul Müdürü Vehap Kurt’a teşekkür plaketi takdim ederken Edebiyat Öğretmeni Cansu Küçükusta da kendi yazmış olduğu “Şehitten Mektup” adlı şiirini okudu.

 

Şehit Necmi Çakır’ın hayatını anlatan sinevizyon gösteriminin yapıldığı törende öğrenciler tarafından hazırlanan oratoryo sunumu yapıldı. Okul öğrencileri tarafından şehidin annesi Nuriye Çakır’a Kuranı Kerim hediye edilirken babası Fahri Çakır’a ise Türk Bayrağı hediye edildi.

 

Törene Kaymakam Fırat, Başkan Sarıalioğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş, İl Emniyet Müdürü Orhan Çevik, AK Parti Of İlçe Başkanı Hakan Terzioğlu, STK temsilcileri, daire amirleri, okul müdürleri, veliler, öğrenciler ve bir grup Özel Harekat Polisi katıldı.

 

Açılış nedeniyle okulun bahçesine konuşlandırılan Kızılay Kan Alma aracı da etkinlik boyunca kan bağışı topladı.

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24