Şehit Aileleri ve Gaziler yemekte buluştu

Çanakkale Zaferi’nin 102. Yılı nedeniyle düzenlenen yemekte Kaymakam Fırat ve Başkan Sarıalioğlu, Şehit ve Gazi Aileleri ile Gazilerle buluştu.

Şehit Aileleri ve Gaziler yemekte buluştu

Çanakkale Zaferi’nin 102. Yılı nedeniyle Of Kaymakamlığı ve Of Belediyesi tarafından Şehit ve Gazi Aileleri ile Gaziler için yemek düzenlendi.

 

Yemeğe Of Kaymakamı Eyüp Fırat ve eşi İpek Fırat, Hayrat Kaymakamı Muhammet Şahin, Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, Jandarma Komutanı Onur Yakan, Emniyet Müdürü Tolga Er, MHP Of İlçe Başkanı Hüseyin Ayaz, Daire Amirleri, Şehit Necmi Çakır’ın babası Fahri Çakır ve annesi Nuriye Çakır, Şehit Mehmet Karaca’nın annesi Ayşe Karaca ve abisi Trabzon Şehit ve Gazi Aileleri Derneği Başkanı İsmail Karaca, Gaziler katıldı.

 

Bu savaşlar hep hac ile hilalin savaşı olmuştur

Yemekte konuşan Başkan Sarıalioğlu; “Bizi biz yapan, bu milleti ayakta ve diri tutan o aziz ruh, o Çanakkale ruhu bugün yine o aziz milletin aziz evlatlarının omuzlarında. En son 15 Temmuz’da bize kendisini yeniden hissettirmiştir. Tarihimize bakarsak bu savaşlar hep hac ile hilalin savaşı olmuştur. Hac, dünyada sömürüyü, zulmü, her gittiği yerde kan dökmeyi kendine esas edinmiş, bugün de devam ediyor. Değişik argümanlarıyla bunu yapıyorlar.

En son 1920’de yedikleri tokatla Sakarya Meydan Muharebesinde ve 1915’teki Çanakkale tokadıyla bu milletten aldıkları dersi unutamıyorlar. Unutamadıkları için de ellerinden ne geliyorsa yapıyorlar. Dün Almanya’da maalesef PKK terör örgütünün eylem yapmasına, miting yapmasına, gösteri yapmasına izin verdiler. Bunu yapanlar ne olsa yaparlar onların ne yapmaya çalıştıklarını biz çok iyi biliriz çünkü biz dersimizi tarihten çok iyi aldık” diye konuştu.

 

Çocuklarımıza atalarının kahramanlıkları hikaye gibi anlattık

Yemekte konuşan Kaymakam Fırat: “Biz Çanakkale’nin o büyük zaferinin yıldönümünde çocuklarımıza atalarının, dedelerinin yaptığı kahramanlıkları hikaye gibi anlattık ta ki 15 Temmuz’a kadar. 15 Temmuz’da bu şehit çocukları, şehit torunları, gazi torunları dedelerinin bıraktığı yerden kahramanlığı devraldılar. Büyükşehir Belediyesinin önünde helikopterden ateş edilirken, o arada havuzdan abdest alan insanları görünce muhtemelen hepinizde aynı duygular olmuştur. Allah’a şükür bir sürü dezenformasyona rağmen bu millet; özünden gelen, geninden gelen, imanından gelen duyguları kaybetmemiş. 15 Temmuz’da bunu çok net gördük. Allah bir daha zor günler yaşatmasın diyeceğim ama biliyorum ki yaşayacağız. Bu millet haksızlık karşısında durdukça, mazlumun yanında yer aldıkça, daha başına çok iş gelecek öyle görünüyor. Fakat yılmayacağız” diye konuştu.

İHA

YORUM EKLE
YORUMLAR
DURSUN SULUKAN.
DURSUN SULUKAN. - 7 yıl Önce

YEMEĞİ DÜZENLEYENLERDEN ALLAH RAZI OLSUN.ŞEHİTLERİMİZE ALLAHTAN RAHMET GAZİLERİMİZE SAĞLIKLI VE SIHATLI UZUN ÖMÜR DİLERİM.

İhsan Saral
İhsan Saral - 7 yıl Önce

Hz. Hüsreyin ve 72 arkadaşını Kerbela'da şehit eden Yezit ve adamları bunu“ümmetin birliği ve bakası” için yaptıklarını söylüyorlardı. Yani peygamberimizin torunu terörist muamelesi görüyordu.

SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24