Şanlıurfalı öğrencilerden Of’a hüzünlü veda

İçişleri Bakanı Oflu hemşerimiz Süleyman Soylu tarafından yürütülen “Biz Anadoluyuz” projesi kapsamında Şanlıurfa’dan Of’a gelen 150 öğrenci, Oflu öğrenciler tarafından evlerde ağırlanarak Trabzon, Of ve Uzungöl’ü gezdiler.

Şanlıurfalı öğrencilerden Of’a hüzünlü veda

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde başlatılan ve İçişleri Bakanlığı tarafından yürütülen 'Biz Anadoluyuz’ projesi kapsamında Şanlıurfa’dan 150 öğrenci 4 gün boyunca Of’ta ağırlandı.

 

Şanlıurfa’nın Haliliye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen 150 öğrenci, öğretmenleri ile birlikte Trabzon’a geldi. Trabzon Havalimanı’nda Kaymakam Eyüp Fırat, Belediye Başkan Vekili Osman Topçu, Jandarma Komutanı Tanju Tanrıverdi, İlçe Emniyet Müdürü Nurettin Saçkan, İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahsanoğlu, Of Beleidyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürü Yüksel Yaşar, Öğretmenler, Gençlik Liderleri ve Öğrenciler tarafından karşılandılar.

 

Kemençe ve Horon ekibi tarafından karşılanan öğrencilere, tanışma faslının ardından Karadeniz Teknik Üniversitesi Sosyal Tesislerinde öğle yemeği ikram edildi. Yemeğin ardından sahilde deniz manzarasında gezinti yaparak bol bol hatıra fotoğrafı çekildiler.

 

Çoğu ilk kez deniz gören öğrenciler, yeşil ile mavinin buluştuğu doğanın keyfini çıkartırken heyecan ve şaşkınlıklarını gizleyemediler. Deniz ziyaretin ardından Of’a doğru yola çıkan öğrencilere, Sürmene’de Memiş Ağa Konağı gezdirildi.

 

Akşam saatlerinde Of’a gelen öğrenciler, Ulusoy MTAL sahasında kendilerini misafir edecek olan ailelere teslim edildiler. Geceyi ailelerle birlikte geçiren öğrenciler, akşam yemeklerini ve sabah kahvaltılarını ailelerle birlikte yaparak sadece öğrenci arkadaşlarıyla değil, aynı zamanda ailelerle de kaynaştılar.

 

Trabzon’u Gezdiler

Urfalı misafir öğrenciler ikinci günü dolu dolu bir programla tamamladı. Sabah velilerin öğrencileri okula teslim etmesiyle başlayan 2. gün programında önce Trabzon'da Gülbahar Hatun Camii ziyaret edildi. Ardından Kanuni evi gezildi. Cuma Namazı eda edildikten sonra öğle yemeği yenildi. Yemeğin ardından Trabzon Şenol Güneş Spor Kompleksi ziyaret edildi. Burada coşkulu bir şekilde Urfa- Trabzon tezahüratında bulunan kafile bol bol fotoğraf çekildi. Trabzonspor ziyaretinden sonra Atatürk Köşkü ve ardından Ayasofya Camii ziyaret edildi. Ayasofya'nın ardından Of'a dönülerek 2. Gün programı tamamlandı.

 

Uzungöl’de eğlendiler

3. gün programında öğrenciler ilk olarak çayın nasıl işlendiğini görmek için ÇAYKUR Çamlı Çay Fabrikası ziyaret ettiler. Burada fabrikayı tanıyıp ve sıcak çaylarını yudumladılar. Ardından ülkemizin önemli turistik yeri olan Uzungöl ziyaret edildi. Bir süre gezi yapıldıktan sonra öğle yemeği yenildi. Yemeğin ardından hem Uzungöl gezisine devam edildi. Burada gezip eğlenen misafir öğrencilere saat 18.00- 19.30 arası HMB Ulusoy Lisesinde özel eğlence programı düzenlendi. Eğlence programının ardından misafir öğrenciler sorumlu ailelerle evlerinin yollarını tuttular. Kalan öğretmen, idareci Rehber öğretmen ve grup liderleri için Of Gençlik Merkezinde "HAS ODA"da Çiğ Köfte ziyafeti eşliğinde Sıra Gecesi düzenlendi.

 

Hüzünle ayrıldılar

Son günün programı Of Sahilde buluşmayla başladı. Önce sahili gezen misafir öğrenciler ardından "Biz Anadoluyuz Kardeşlik Ormanı" adlı hatıra ormanında fidan diktiler. Fidan dikilmesi sonrası Of Belediyesi Ziya Ramoğlu Kültür Merkezini ziyaret etti. Ziyaretin ardından sahilde yenilen öğle yemeği sonrası Trabzon’a gittiler. Kanuni Sultan Süleyman Anıtının önünde okunan dualara öğrenciler amin dedi.

 

Dua sonrası denizde tekne turu ile öğrenciler denizin keyfini çıkardılar. Deniz turunun ardından hava limanına gidildi. Hava Limanında hüzün ve sevinç aynı anda yaşandı. Ayrılmanın hüznü ile gözleri dolan öğrenciler evlerine dönmenin sevincini birlikte yaşadılar. İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu ve Şube Müdürü Numan Turan öğrencilere hediyeler takdim ettiler. Uçaklarına binen misafirler Şanlıurfa’ya döndüler.

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24