Saadet’in 7. Olağan kongresinde Muratoğlu başkanlığa seçildi

Saadet Partisi Of İlçe Başkanlığı’nın 7. Olağan Kongresi'nde kısa bir süre önce başkan olarak atanan Ahmet Muratoğlu başkanlığa seçildi.

Saadet’in 7. Olağan kongresinde Muratoğlu başkanlığa seçildi

Saadet Partisi Of İlçe Başkanlığı’nın 7. Olağan Kongresi'nde Ahmet Muratoğlu başkanlığa seçildi.

Pandemi tedbirleriyle nedeniyle delegelerin katılımıyla ilçe binasında gerçekleştirilen kongreye İl Başkanı Cevat Kurt, İl Başkan Yardımcıları Musa Gözütok, Ahmet Yakuphan, Mehmet Koç, Rize Ardeşen İlçe Başkanı Hamza Eksilmez, Çaykara İlçe Başkanı M.Nuri Kadıoğlu, Dernekpazarı İlçe Başkanı Ali Yılmaz, Hayrat İlçe Başkanı Süleyman Baş, AGD Of İlçe Başkanı Süleyman Ayazoğlu, Of Medya Derneği Başkanı İzzet Keleş, Of Havadis Genel Yayın Yönetmeni Yüksel Yaşar ve ilçe delegeleri katıldı.

BU YOLDA SON NEFESİME KADAR MÜCADELE EDECEĞİM

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan kongrede, göreve yeni gelen Ahmet Muratoğlu duygusal bir konuşma gerçekleştirdi.

Muratoğlu; "20 yıldır sebatla, sabırla, sadakatle, ihlâsla, samimiyetle Of İlçe Başkanlığı görevini yürüten Merhum Başkanımız Mahmut Celal Vahaboğlu'nu rahmetle ve minnetle anıyorum. Kendisinin plaketini hazırlamıştık, kongremizde takdim edecektik. Vefat haberi hepimizi derinden sarstı. İnşallah yaptığı hayırlı hizmetlerin karşılığını Erbakan hocamızla ahirette kucaklaşarak alacaktır. Refah Partisi, Fazilet Partisi ve Saadet Partisi İlçe Başkanlığı görevlerini yürüterek iktidarımızda da ve en düşük oy aldığımızda da bayrağımızı yere düşürmeyen, iftiralara, saldırılara, baskılara boyun eğmeyerek kardeşlerine siper olan büyük bir dava adamıydı. O bizlere son nefese kadar mücadele etmenin ne olduğunu öğretti. Onun gibi büyük bir şahsiyetten görevi devralmasının onurlu gururunu yaşıyorum. Ondan devraldığım bu vazifeyi layıkıyla yerine getirmek için onun bize gösterdi ve açtığı yolda canla başla çalışacağıma söz veriyorum." dedi.

HALKIMIZDAN KOPUK YAŞIYORLAR

İlçe Başkanı Muratoğlu'nun konuşmasının ardından Saadet Partisi İl Başkanı Cevat Kurt gündeme dair değerlendirmelerde bulundu; Kurt : "Halkımızdan kopuk yaşayan iktidar mensupları her yıl olduğu gibi bu yılda asgari ücret belirlerken mevcut tabloyu görmezden gelmiştir. Maalesef asgari ücretle geçinen milyonlar iktidar tarafından belirlenen ücret ile açlık sınırının altında yaşamaya ve çaresizce yaşam mücadelesi vermeye mahkûm edilmiştir. “dedi.

MADEM BORCUNUZ YOK NEYİN FAİZİNİ ÖDÜYORSUNUZ?

Ekonominin çökmekte olduğunu söyleyen İl Başkanı Kurt, “Devletin borcunun olmadığı söyleyen iktidar mensupları her yıl olduğu gibi 2021 bütçesinin de aslan payını faize ayırdı. Israrla kürsülerden IMF’ye borçlarını ödediklerini söylen İktidar mensuplarına soruyoruz; Madem borcumuz yok biz neyin faizini ödüyoruz? Maalesef Sayın Cumhurbaşkanı, ‘faiz lobisi kanımızı emmeye devam ediyor, faizlerinde faiz lobisini de üzerine gitmeye devam edeceğiz’ diyerek eski merkez bankası başkanını faizi düşürmediği için görevden alıp yerine atadığı Naci Ağbal'ın faizleri yükseltmesini sessizce seyrediyor. “ diyerek başımıza gelen afetler için vatandaştan toplanan paraların aslına uygun kullanılmadığını söyledi.

MHP'nin HDP kapatılsın çağrısına da değinen Kurt, “Ortağının parti kapatma çağsına ‘Parti kapatmaların Türkiye'de olumlu sonuçları görülmedi’ diyerek topu taca atan iktidar partisi bizi HDP ile işbirliği yapmakla suçlayarak ikiyüzlü siyasetine devam ediyor. HDP'li belediyelere kayyum atayarak oradaki paraların PKK'ya aktarılmasını engelleyen hükümet, seçim yardımı adı altında hazineden HDP'ye para aktarmaya devam ediyor. Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu. Selahattin Demirtaş'ı suçu yoktur diyerek cumhurbaşkanı adayı olmasına müsaade edenler, TRT'de seçim konuşması yapmasına izin verdiler. Parti kapatmaların olumlu sonuçları görülmedi diyenler, bize iftiralar atmaya devam ederken, manipülasyon ile halkımızı kandırmaya çalışıyorlar. Sayısal üstünlükleri var, yargı ellerinde, her türlü imkânları var fakat kapatmıyorlar. Biz onların yaptıklarına göre değerlendirmeler yaparken net ifadeler ile HDP'nin PKK ile bağının olduğunu söyleyenler bu konuda konuşmadan öteye geçemiyor. Çünkü HDP üzerinden ikiyüzlü siyaset yaparak muhalefeti yıpratmaya çalışıyorlar. Bizi HDP ile işbirliği yapmakla suçlayan Sayın Süleyman Soylu, ‘HDP'nin kapatılması Türkiye için olumlu olmadığını’ söyleyen Numan Kurtulmuş'a cevap versin. " diyerek ‘Dünyadaki hesabı düşünmüyorsanız ahreti düşünün’ çağrısında bulundu.

Siyasi konuşmaların ardından seçim bölümüne geçilen kongrede Ahmet Muratoğlu Saadet Partisi'nin yeni Of ilçe başkanı seçilirken yönetimi şu isimlerden oluştu;

Süleyman Alireisoğlu, Nurettin Ulusal, Muhammed Muhsin Aksoy, Fikret Bulut, Recep Arslan, Mehmet Vural, Yahya Gündoğdu, Osman Osmanoğlu, Fahri Hacıcaferoğlu, İbrahim Var, Şerafettin Yaşar, Hamit Küçükakyüz, Mustafa Saral, Musa Gözütok, Erdal Tellioğlu, Oğuzhan Aydoğdu, İsmail Akyüz, Ali Yavuz Çelebi, Nizam Karaahmetoğlu, Atilla Koç, Dursun Mercan, Mehmet Akyıldız, Ömer Aktaş.

Of Ajans

Güncelleme Tarihi: 01 Ocak 2021, 02:01

Yüksel Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24