Prof. Sabri Yavuz’dan İmam Hatiplilere konferans

Of İmam Hatip Lisesi tarafından düzenlenen “İmam Hatip Gençliği ve İmam Hatiplerin Gelecekleri” konulu konferansta RTEÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salih Sabri Yavuz, öğrencilerle buluştu.

Prof. Sabri Yavuz’dan İmam Hatiplilere konferans

Of İmam Hatip Lisesi tarafından düzenlenen “İmam Hatip Gençliği ve İmam Hatiplerin Gelecekleri” konulu konferansa Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salih Sabri Yavuz konuşmacı olarak katıldı.

 

Of İmam Hatip Lisesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen konferansta öğrencilere önemli mesajlar veren Prof. Dr. Yavuz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İmam Hatip Mezunu olduğunu hatırlatarak öğrenciler en yüksek mevkilere gelebileceklerini söyledi.

 

Merhum babasının hoca olduğunu ve okul saati gelene kadar bir sayfa Kur’an-ı Kerim okuduğunu ifade eden Yavuz, “Ortaokulda bizim zamanımızda namaz kılan öğretmenimiz yoktu. Bir tek Din Kültürü öğretmenimiz namaz kılardı. Onun namaz kıldığını görünce biz de onunla birlikte kılardık” dedi.

 

İMAM HATİPLİĞİ MUSKA GİBİ TAŞIMALI

İmam Hatipli Gençlerin İmam Hatipli oluşlarını bir muska gibi üzerlerinde taşıması gerektiğini vurgulayan Yavuz; “Bizim ilk görevimiz bilgi ve ilim tahsili yapmak. Benim hocam Merhum Bekir Topaloğlu hadis kitaplarının ve sözcüklerini o çıkardı. Kendisi 85 yaşında vefat etti. Bu yaşına kadar hala ilimle uğraşıyordu. Bizim medeniyetimiz bilgi haber medeniyetidir. Okumak kadın ve erkek herkese farzdır. Bilgi bir değerdir. Çünkü cahil insanı kandırmak çok kolaydır. Bunun için bilgi önemlidir. Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunmaz. Küçük şeyler bilmeden büyük şeyleri halletmeye çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Herkesin kendi üstüne düşen görevi yapmak zorunda olduğunu belirten Prof. Dr. Yavuz “Olduğumuz yerin en iyisi olmak konusunda çalışma yapmalıyız. Çünkü buna mecburuz. İmam Hatipli bir öğrencinin elinde mutlaka bir Türkçe sözlük olması gerekir. Küçük şeyleri bilmeden büyük şeyleri halletmeye çalışıyoruz. Osmanlı bir medeniyet inşa etti bununda başında Mızraklı İlmihal vardır. Modern kültürde bir Mızraklı İlmihal yazılamamıştır” diye konuştu.

 

İMAM HATİPLİLİĞİ YAŞAYACAKSINIZ

Oflu öğrencilerin her aman daha başarılı olduğunu ifade eden Yavuz; “En başarılı öğrencilerimiz arasında Oflu Öğrenciler başta geliyor. İmam Hatipli Olmanın farkındalığını Üniversiteye gidince yaşayacaksınız. Bilgiyi ihmal etmeyin. Çünkü bilgi Allah’ın bize bir değeridir. Bunun için Allah bilgiyi bize ikram etmiştir. On saat çalışın demiyorum size ama en azından birkaç saatinizi ilim fıkıha ayırabilirsiniz. Hocalarınızın tavsiye ettiği kitapları okumaya çalışın çünkü sizin bilginiz açısından çok yararlı olduğunu düşündüğünüz her şey orada yazılı olacaktır. Gündelik hayatın cazibesine aldırmayın. Çünkü bir insan hayatına devam ederken bir işe meşgul olur. Bu sayede mutlu olur. Yoğunluğun vermiş olduğu bir duyguyla mutlu olursun. Beyinde bilgiyle yoğun olursa Alzheimer olmaz. Öncelikle kendi fikrinizi inşa etmeniz gerekir. Daha sonra başkalarının ki de olabilir. Eğer temelsiz kalırsak bir geleceğimizde olmaz” dedi.

 

ESKİYİ BİLMEK ŞART

Bir şeyin yeni bir şey olup olmadığını bilmek için eskiyi bilmek gerektiğini belirten Yavuz; “Kendi fikirlerimizin yeni olması için eski kültürümüzü bilmemiz gerekir. Yeniliğe açık olup fikirlerimizi geliştirelim. Bunun yanı sıra önemli İslam Alimlerinin hayatlarını okuyalım. Fatih Sultan Mehmet İstanbul’u fethettiği zamanlarda ilk o bölgenin kadısı Hızır Beye emir vererek Of’ta ilim var ve git orayı denetle demiştir. O zamandan beri Of’ta ilim var. Farabi, Gazali İbni Sina olamayız ama kendimizi geliştirebiliriz. Bunun için kendinizi küçük görmeyin. Büyük düşünmeliyiz. Büyük rüya görmeyen intikal edemez. Çok bileceksin ama bir söyleyeceksin” diye konuştu.

   

Program sonunda teşekkür konuşması yapan Of İlçe Milli, Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu, Prof. Dr. Salih Sabri Yavuz’a bir plaket takdim etti. 

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24