Prof. Habip Dayıoğlu Of’ta öğrencilerle buluştu

İstanbul Ticaret Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi, Moda ve Tekstil Tasarımı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Habip Dayıoğlu Of’ta lise öğrencileriyle tecrübelerini paylaştı.

Prof. Habip Dayıoğlu Of’ta öğrencilerle buluştu

Of Kaymakamlığı ve Of Belediye Başkanlığı tarafından organize edilen, “Örnek kişilerle kendini anla, geleceğini planla” projesi kapsamında İstanbul Ticaret Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi, Moda ve Tekstil Tasarımı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Habip Dayıoğlu Of’ta lise öğrencileriyle tecrübelerini paylaştı.

 

Seminere Of Kaymakamı Eyüp Fırat, Of Belediye Başkan Yardımcısı Halil Aliresioğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu, daire amirleri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. 

 

İngilizce bilmeden bir hiçsiniz

Of Sahil Günbatımı Kültür Merkezi’nde düzenlenen seminerde öğrencilerle yaşamından kesitler paylaşan Prof. Dayıoğlu, öğrencilere önemli mesajlar verdi.

 

İngilizce bilmenin bu zamanda bir zorunluluk olduğunu belirten Dayıoğlu; “İngilizce bilmeden bir hiçsiniz, hiçe yakınsınız. İngilizce bilmiyorsanız ya evrak taşırsınız veya çay, kahve servis edersiniz. Özellikle moda tasarımı düşünenler için de her şey İngilizcedir. Yabancılarla iç içe olacaksınız, mal alıp satacaksınız.  Bu nedenle bu bölümde özellikle İngilizce gereklidir” dedi.

 

Sigarayı bıraktım dünya bana bağışlandı

Kendisinin de 37 yıl sigara kullandığını ifade eden Dayıoğlu; “Sayın Cumhurbaşkanımızın sigarayı bıraktırma kampanyasını biliyorsunuz. Önceleri ben de kızıyordum ona. Özgürlüğümüz var. Bırak da içelim sigaramızı diye. Ama şimdi hak veriyorum ona. Sigarayı bırakmayı kafama koydum, sonra bir süre elektronik sigara kullanarak devam ettim. 3 ay sonra sigara alışkanlığım kalmadı ve daha hiç aramadım. Bırakalı 10 sene oluyor ve bıraktığım için dünya bana bağışlandı. Bambaşka biri oldum. Cumhurbaşkanımıza da bu güzel duyarlılığı için teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

Anne ve babanızın öğütlerini dinleyin

Öğrencilere aileleri ile güçlü bağlar kurmaları gerektiğini ifade eden Prof. Dayıoğlu; “Öğrenciyi evi, ailesi çekmeli. İlk gideceği yer orası olmalı. Bu ilişkiyi anne babalar kurmalı. Güç aileden gelir. Orada ilişkiler kuvvetli olduğunda öğrenci gücünü aileden aldığında daha üretken ve daha başarılı olur.  Anne baba öğütleri çok önemlidir.  Bazı büyük kararlarda anne ve babanın görüşleri alınmalıdır.  Onlara danışılmalıdır, onlar çocukların göremediklerini görürler.  Çocukların aynada göremediklerini anne babası duvarın arkasından görür” ifadelerini kullandı.

 

Değerleri getirme imkanımız yoktu

Seminer sonunda Prof. Dayıoğlu’na plaket takdim eden Kaymakam Eyüp Fırat yaptığı açıklamada; “Of’tan önce beş farklı yerde görev yaptım. İnanın Sayın hocam gibi değerli hocalarımızı oralara getirme imkanımız olmamıştı. Burada ise gerçekten bu proje ile çok önemli değerlerimiz siz değerli öğrencilerimizle buluşturuyoruz. Kıymetli vakitlerini ayırarak bugün burada deneyimlerini bizlerle paylaşan Sayın Hocama çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24