Prof. Dr. Yüksel Birinci YÖK Denetleme Kurulu Üyeliğine atandı

Batman Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı ve Rektör Yardımcısı Oflu hemşerimiz Prof. Dr. Yüksel Birinci, Yükseköğretim Denetleme Kurulu Üyeliğine atandı.

Prof. Dr. Yüksel Birinci YÖK Denetleme Kurulu Üyeliğine atandı

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından Batman Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı ve Rektör Yardımcısı Oflu hemşerimiz Prof. Dr. Yüksel Birinci, Yükseköğretim Denetleme Kurulu Üyeliğine atandı.

 

Of’un Çataldere Mahallesi nüfusuna kayıtlı olan Prof. Birinci, 2003-2013 yılları arasında Türk Patent Enstitüsü’nde Başkan Yardımcısı ve Başkan Vekili olarak görev yaptıktan sonra Siirt Üniversitesi’ne geçiş yaparak Bölüm Başkanı, Dekan ve Rektör Yardımcısı olarak görev yapmıştı.

 

Prof. Dr. Yüksel Birinci Kimdir?

1964 yılında Of’un Çataldere Mahallesi’nde doğan Birinci, 1989 yılında Almanya Hamburg Üniversitesi Ekonomi Bölümü’nden mezun oldu. Yüksek Lisansını da Hamburg Üniversitesi’nde yapan Birinci, 1994 yılında Marmara Üniversitesi’nde Öğretim Görevlisi olarak göreve başladı. 2003 yılında Türk Patent Enstitüsü Başkan Yardımcılığı görevine atanan Birinci, Başkan Vekilliği ve Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulundu. 2013 yılında Siirt Üniversitesi’ne geçiş yapan Birinci, İİBF Bölüm Başkanlığı, Dekanlık ve Rektör Yardımcısı olarak görev yaptı. 2017 yılında Batman Üniversitesi İİBF Dekanlığına atanan Birinci, Rektör Yardımcılığı görevini de yürütmektedir. Yurt içi ve yurt dışında çok sayıda toplantı, çalıştay, sempozyum ve konferanslara katılan Birinci’nin çeşitli dergilerde çok sayıda makalesi yayınlanmıştır. Prof. Birinci 2001 yılında “Euro’nun Uluslararası Finansal Piyasalar ve Türkiye Ekonomisi Üzerindeki Etkileri” isimli bir de kitap yazmıştır. Evli ve iki çocuk babası olan Birinci, iyi derecede Almanca biliyor.

Of Ajans

YORUM EKLE
YORUMLAR
DURSUN SULUKAN
DURSUN SULUKAN - 6 yıl Önce

HEMŞERİMİZE BAŞARILAR DİLERİM.

SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24