Prof. Dr. Fuat Sezgin Şehit Necmi Çakır A.Lisesi’nde anıldı

Şehit Necmi Çakır Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen etkinlikle Cumhurbaşkanlığı tarafından 2019 yılı adına ithaf olunan Prof. Dr. Fuat Sezgin anıldı.

Prof. Dr. Fuat Sezgin Şehit Necmi Çakır A.Lisesi’nde anıldı

Cumhurbaşkanlığı tarafından 2019 yılı, “Prof. Dr. Fuat Sezgin Yılı” olarak ilan edilmişti. Bu nedenle ülke genelinde Fuat Sezgin’i ve ilim dünyasına katkılarını anlatan programlar düzenleniyor.

 

Of Şehit Necmi Çakır Anadolu Lisesi de büyük Müslüman Türk Âlimi Prof. Dr. Fuat Sezgin’i düzenledikleri programla andı. Konferans salonunda yapılan anma programı öğrencilerin salon girişinde İslam Âlimlerinin yapmış oldukları buluşları anlatan görseller ziyaretçilere tanıttı. Ardından Prof. Dr. Fuat Sezgin hayatını, eserlerini, mücadelesini anlatan programa geçildi.

 

Prof. Dr. Fuat Sezgin’i anma programı saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından öğrenciler büyük Müslüman Türk Âlimi Prof. Dr. Fuat Sezgin’in hayatını, ilmi mücadelesini, fikir hayatını ve İslam dünyasında açtığı büyük aydınlık yolunu büyük güven ve beceriyle sundular. İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu yaptığı teşekkür konuşmasında, “Öncelikli olarak böyle güzel ve anlamlı programdaki başarıları nedeniyle öğrencilerimizi kutluyorum. İdareci ve öğretmenlerimizi de tebrik ediyorum. Böyle büyük bir Türk ilim adamını en güzel şekilde bizlere tanıttınız. Rahmetli Prof. Dr. Fuat Sezgin hocamız bize bugünkü bilimin öncüsünün Müslümanlar olduğunu ispat etti. Yıllarca bize Müslümanlar bir şey başaramamış, hep Batı başarmış, Batının övgüsünü öğrettiler bize. İnşallah bu özgüvenle siz değerli öğrencilerimiz daha büyük başarılara imza atacaksınız. Fuat Sezgin hocamızın gayretini, çalışma arzusunu, bilgi birikimini gördükçe ne kadar daha çalışmamız gerektiğini anlıyoruz. Bu duygularla hocamızı rahmet ve minnetle anıyor, hepinize başarılar diliyorum.” diyerek duygularını ifade etti.

 

Okul Müdürü Vehap Kurt da programda emeği geçen öğretmen öğrencilere teşekkür etti. Programa İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu, okul müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı. Prof. Dr. Fuat Sezgin anma ve anlama programı toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24