Otistik Öğrencilerden farkındalık ziyaretleri

Dünya Otizm Farkındalık Günü nedeniyle Özel Dayıoğlu Rehabilitasyon Merkezi öğretmen ve öğrencileri Of Kaymakamı Eren Arslan ve İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu’nu ziyaret ettiler.

Otistik Öğrencilerden farkındalık ziyaretleri

Otizm ile ilgili farkındalık oluşturmak ve otistik bireylerin sorunlarına çözüm bulmak amacıyla, 2 Nisan, Birleşmiş Milletler tarafından “Dünya Otizm Farkındalık Günü” olarak ilan edilmiştir.

 

Bu çerçevede Nisan ayı boyunca tüm dünyada otizmle ilgili yapılan etkinlikler yoluyla, otizmli bireylerin toplumla bütünleşmelerini sağlamaya yönelik çalışmalar yapılmaktadır.

 

Bu kapsamda Of’ta bulunan Özel Dayıoğlu Rehabilitasyon Merkezi Müdiresi  Zeynep Hacıkerimoğlu, öğretmen ve öğrencileri Of Kaymakamı Eren Arslan ve İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu’nu makamlarında ziyaret ederek çiçek ve günün anlam ve önemiyle ilgili tişört hediye ettiler.

 

Ziyarette konuşan Kaymakam Arslan;”Dünya Otistik Günü kapsamında bizi ziyaret eden öğrencilerimizden çok mutlu olduk. Onların bu anlamlı gününü kutluyor herkesi duyarlı olmaya davet ediyorum. Değerli öğretmen ve idarecilerimiz sizler çok önemli eğitim faaliyeti yapıyorsunuz. Hepinize kolaylıklar ve başarılar diliyorum. ”dedi.

 

Öğrencilere Kaymakam Arslan hediye verdi. Toplu fotoğraf çekildikten sonra heyet İlçe Milli Eğitim Müdürünü de makamında ziyaret etti.

 

Ziyarette konuşan Kabahasanoğlu; Farkındalık oluşturmak için bugünler anlamlıdır. Sizler de öyle bir işlev için bizleri ziyaret ettiniz. Ziyaretinizden ve gayretli çalışmalarınızdan dolayı sizleri tebrik ediyorum. Bu anlamda toplumsal gayret ve bakış açımız da değişmelidir. Allah bu gayretli çalışmalarınızda yardımcınız olsun. ”dedi.

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24