Organik çay üretimi gelecek yıla ertelendi

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın tarafından bu yıl uygulanması planlanan Organik Çay üretimi gelecek yıla ertelendi.

Organik çay üretimi gelecek yıla ertelendi

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın tarafından yapılan planlama ile geçen yıl Rize’nin Hemşin Vadisi ve Pazar ilçelerinde organik tarıma geçiş yapılmıştı.

 

Organik çay üretiminin genişletilmesi amacıyla bu yıl Of’un tümü dahil olmak üzere Giresun’un Eynesil İlçesi, Rize’nin İkizdere, Çayeli, Hemşin, Çamlıhemşin ve Fındıklı ilçeleri ile Artvin’in Hopa, Borçka ve Arhavi ilçelerinde de organik tarıma geçileceği açıklanmıştı.

 

Çayda kullanılan gübrelerin kredi kooperatifleri ve gübre satıcı bayileri tarafından satın alınmış olması ve bazı üreticilerin gübrelerini almış olması nedeniyle organik tarıma geçiş kararının geç alınması, çay üreticileri ve gübre satıcıları tarafından tepki almıştı.

 

Ak Parti Of İlçe Başkanı Mehmet Hakan Terzioğlu, Of Havadis’e yaptığı özel açıklamada çay üreticilerinin ve gübre satıcılarının tepkilerinin Bakanlığa iletildiğini ve Of’ta bu yıl başlaması planlanan Organik çay üretiminin gelecek yıla erteleneceğini ifade etti.

 

Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu ile görüştüğünü ifade eden Terzioğlu, “Bakanlığa iletilen şikayetler incelenerek çay üreticimizin mağdur olmaması için bakanlığımız çalışma başlattı. Uygulamanın gelecek yıla ertelenmesi için Bakanlar Kurulu Kararının hazırlandı. Karar bir-iki gün içinde yayınlanacak. Çay üreticilerimizin ve gübre satıcılarımızın sorunu da ortadan kalkmış olacak” ifadelerini kullandı.

Of Ajans

YORUM EKLE
YORUMLAR
BAYRAM
BAYRAM - 7 yıl Önce

OF İLÇESİ ADALET VE KALKINMA PARTİSİNİN BAŞKANI NE KADAR BİLİYOR.MAŞALLAH.

SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24