Onursal Başkan Hüseyin Ayaz’dan ziyaret

Of Aşağı Kışlacık Köyü Derneği Onursal Başkanı Hüseyin Ayaz’dan yen kurulan Of Aşağı Kışlacık Mahallesi Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma ve Yaşatma Derneğine ziyaret etti.

Onursal Başkan Hüseyin Ayaz’dan ziyaret

Trabzon Sivil Toplum Kuruluşları Akademisi (Takademi)  Başkan Vekili ve Of Aşağı Kışlacık Köyü Derneği Onursal Başkanı Hüseyin Ayaz’dan yen kurulan Of Aşağı Kışlacık Mahallesi Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma ve Yaşatma Derneğine ziyaret etti.

 

Onursal Başkan Ayaz 26 Mart 2019 tarihinde olağan genel kurulunu yapan Of Aşağı Kışlacık Mahallesi Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma ve Yaşatma Derneğine seçilen yönetim kuruluna ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerinde bulundu.

 

Eski ve yeni eserler korunacak

Ziyarette  Sivil Toplum Kuruluşlarının (STK)  önemine değinen Hüseyin Ayaz, “ Hastikozlular 1990 yılında İstanbul Üsküdar da kurdukları köy derneği sayesinde gurbette birbirlerinden kopmayı önlediği ve beraberinde yetişen yeni nesiller de birbirlerini tanıdı, birlikte yaptıkları başarılı çalışmalar ve etkinliklerle köyümüzün tanınırlığını arttırarak vizyonunu çok daha yukarılara taşıyarak camiadaki STK’larda kendisinden söz ettirerek onlarda örnek oldular. Bugün köyümüzün insanlarının el ele vererek başardıkları dev projeye o günlerin katkısı büyüktür.  2018 yılı içinde yol yapım komisyonu olarak almış olduğumuz kararla köyümüzün sınırları içinde ayakta olan mevcut tarihi eserlerimizi ve yapmış olduğumuz yeni eserleri tek tek fotoğraflayarak korunması ve daha sağlıklı yaşatılması için imza karşılığı bu derneğimize teslim etme kararını aldık. Komşularımızın söz konusu eski ve yeni alanlarda ihtiyaç olacak zorunlu kırma çalışmalarda işi ancak derneğimizi haberdar ederek derneğin kontrolü ile mümkün olacaktır aksi takdirde koruma altına alınan eserlerimize zarar verenler hakkında dernek tarafında gerekli yasal işlem yapılacaktır.” dedi.

 

Hastikoz Sofrası bu yıl Hastikoz’da kurulacak
Onursal Başkan Hüseyin Ayaz  yeni yönetime  bazı önerilerde bulunarak,” Ramazan sofrası bu yıl da kuruluyor. Bu yıl Ramazanın son gününde okulumuzun meydanında tüm Hastikozluların etrafında oturacağı büyük “Hastikoz İftar Sofrasının” kurulması, Kurban Bayramı sonrası yapılan yol kenarlarına ve mevcut tarihi eserlerimizin çevresine gençlerimizle 600 adet Fidan ve çiçek dikme kampanyası yapılması, Okul yeri kültür merkezi terası lokal açılması bahçesi, halı saha, çay ambarı üstü, Hastikoz Müzesi, Su Değirmeninin aktif duruma getirilmesi, bahçesinde resturant ve köy evi yapılması, parsel sahibi kurumlarla resmi yollardan diyaloga geçerek gerekli izinlerin alınması ve bunların yapımı için destek alarak çalışmalara bir an evvel başlanması, cenazelerimizde, cenaze sahibinin taziyeye gelen kişilere ikramları konusuna belirli bazı standartlar getirerek hizmet vermek, 2019 yılı içinde bu etkinliklerle birlikte dernek üye sayısının en az üç yüze çıkarılmasına yönelik çalışma başlatılması, köyümüzün tüm dinamiklerini harekete geçirerek onların değerli öneri fikirlerinden faydalanabilmek için destek istenmesi, tüm bu çalışmalar ve yapacağınız her türlü güzel projelerin maddi boyutunun her zaman olduğu gibi gurbetteki komşularımızın her zaman destek vereceğiz.” Diyerek önerilerde bulundu.


Ziyaret sonunda Trabzon Sivil Toplum Kuruluşları Akademisi (TAKADEMİ) şiltini TAKADEMİ Başkan Vekili Hüseyin Ayaz Yönetim Kurulu üyesi İzzet Keleş ile birlikte Başkan Süleyman Ayaz’a takdim ettiler. Ziyaret günün anısına çekilen toplu fotoğraf çekimiyle son buldu.

Ziyarete  Dernek Başkanı Süleyman Ayaz, Genel Sekreter İzzet Keleş, Genel Sayman Yasin Cordanoğlu, Başkan Vekili Murat Albayrak, Başkan Yardımcısı Ali Bektaş, Mustafa Ayaz, Mehmet Ayaz ile Muhtar Salih Ayazoğlu ve aza Osman Ayaz katıldılar. 

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24