Okullar Hayat Olsun projesinin protokolü yapıldı

“Okullar Hayat Olsun” projesi kapsamında Kaymakam Tıuncay Sonel, Belediye Başkanları ve okul Müdürleri ile toplantı yaptı.

Okullar Hayat Olsun projesinin protokolü yapıldı
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürürlüğe konulan “Okullar Hayat Olsun projesi” Of’ta hayata geçiriliyor.
 
Proje kapsamında Of Kaymakamı Tuncay Sonel’in katılımıyla Gürpınar Belediyesinde bir toplantı yapıldı.
 
Protokol imza törenine, Gürpınar Belediye Başkanı Mehmet Öztürk, Cumapazarı Belediye Başkanı Ahmet Saral, Bölümlü Belediye Başkanı İsmail Mercan, Uğurlu Belediye Başkanı İsmail Hikmet Yalçınkaya, Ballıca Belediye Başkanı Emin Bilgin,  İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Adem Gündüz ve Okul Müdürleri katıldı.
 
Projenin önemine işaret eden Of Kaymakamı Tuncay Sonel, “böyle bir projeyi hayata geçirmesinden dolayı Milli Eğitim Bakanlığımıza teşekkür ediyorum. Bizler Pınaraltı ve Yazlık Köyü İlköğretim Okullarımıza oyun parkı kurma işlemini iki yıl önce gerçekleştirmiştik. Ayrıca tüm okullarımızda Gazete Köşesi oluşturularak çocuklarımızın güncel olayları takip etmeleri imkanını sağlamıştık. Bugün burada bu imkanların çoğaltılması için Belde Belediye Başkanlarımızın katılımıyla protokol imzalıyoruz. Bu proje ile çocuklarımızın eğlenebileceği, ailelerin dinlenme ve sosyal ihtiyaçlarını karşılayabileceği mekanlara kavuşacak” diye konuştu.
 
Proje hakkında katılımcılara bilgi veren İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Adem Gündüz, “Bu projeyle ilçemizdeki tüm okulların eğitim - öğretim saatleri dışında, hafta sonlarında ve yaz aylarında dersliklerinin, kütüphanelerinin, bilgi teknolojileri sınıflarının, çok amaçlı salonlarının, konferans salonlarının, spor salonlarının ve okul bahçelerinin belediyelerle işbirliği yapılarak velilerin, mahallelinin ve çevrenin hizmetine açılması; okulların öğrenciler ve yetişkinler için birer “hayat boyu öğrenme merkezi” ve eğlenme ve dinlenme aktivitelerine imkân veren “yaşayan güvenli alanlar” haline dönüştürülmesi amaçlanmaktadır” dedi.
 
Protokol ile okul bahçelerinin fiziki yapılarına uygun projelere göre yeniden düzenleneceğini belirten Gündüz, “Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Orman Genel Müdürlüğü, Of Orman İşletme Şefliği, Of Belediye Başkanlığı, Belde Belediye Başkanlıkları ve ilgili sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği içinde peyzaj ve tasarımının yapılması, ağaçlandırılması, ekolojik okul bahçelerinin oluşturularak çevrenin yararlanabileceği alanlar haline getirilmesi hedeflenmektedir” ifadelerini kullandı.

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24