Okul bahçeleri İstiklal Marşı ile yankılandı

Okulların uzaktan eğitimde olması nedeniyle öğrenciler tarafından okunamayan İstiklal Marşı, okullarda idareci ve öğretmenler tarafından okundu.

Okul bahçeleri İstiklal Marşı ile yankılandı

Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un yazdığı 10 kıtalık “istiklal Marşı”nın ilk iki kıtası her Pazartesi ders başı yapılırken ve her Cuma günü okul tatil edilirken öğrenciler tarafındna coşkuyla okunuyordu.

Koronavirüs salgını nedeniyle yaklaşık 10 aydır okullar kapalı olduğundan eğitim öğretim de uzatan yapılıyor. Öğrenci ve öğretmenlerin okuldan uzak kalması nedeniyle okul bahçelerinde İstiklal Marşı yankılanmıyordu.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, okullarda daha önce yaşanan İstiklal Marşı coşkusunun yeniden hayata geçirilmesi için çağrıda bulundu. Bu çağrı tüm Türkiye’de saat 10.00’da okul bahçelerinde öğretmen ve idarecilerin katılımıyla istiklal Marşı okunmasıyla karşılık buldu.

Of İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu da Of Ali Yeşilyurt İmam Hatip Ortaokulu’nda düzenlenen Bayrak törenine katılarak İstiklal Marşını öğretmen ve idarecilerle birlikte okudu.

Törene Müdür Kabahasanoğlu’nun yanı sıra şube müdürleri Hasan Tekke ve Osman İşçi ile idareci ve öğretmenler katıldı.

Of Ajans

Yüksel Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24