Öğrencilerin okul heyecanı başladı

2013-2014 Eğitim ve Öğretim döneminin başlaması nedeniyle Oflu öğrenciler Kaymakam Arslan ve Başkan Saral’ı makamların da ziyaret ettiler.

Öğrencilerin okul heyecanı başladı

İlköğretim Haftası, Of’ta düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Şaban Şahin tarafından Anıt’a çelenk sunumu ile başlayan etkinlikler kapsamında Of Mikdat Sarıalioğlu Ortaokulu öğrencileri, Of Kaymakamı Eren Arslan’ı makamında ziyaret ederken İsmail Yıldırım İlkokulu öğrencileri de Of belediye Başkanı Murat Saral’ı makamında ziyaret ettiler.

 

Etkinlikler kapsamında İsmail Yıldırım İlkokulu’nda düzenlenen programa Of Kaymakamı Eren Arslan, Of Belediye Başkanı Murat Saral, İlçe Emniyet Müdürü Taner Ulutaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şaban Şahin, Şube Müdürü Adem Gündüz, Okul Müdürleri, Öğrenciler, öğretmenler ve aileleri katıldı.

 

Kendisinin de bir veli olarak heyecanlı olduğunu belirten Of Belediye Başkanı Murat Saral; “Tüm ailelerimiz gibi bizler de bu sabah ayrı bir heyecan yaşadık. Yaz tatilini bitiren çocuklarımız çok özledikleri okullarına, öğretmenlerine ve arkadaşlarına kavuştular. Yeni eğitim ve öğretim sezonumuzun tüm eğitim camiamıza hayırlı olmasını diliyorum.  Tüm yavrularımıza üstün başarılar diliyorum. Her geçen gün eğitim çıtasını yükseltmeye devam eden Of’umuzun bu yıl da başarılı bir dönem geçirmesini arzu ediyorum. Bundan önceki dönemlerde olduğu gibi bu yıl da eğitim camiamız için ne gerekiyorsa yapmaya hazırız. Tüm öğrencilerimize, öğretmenlerimize, idarecilerimize ve velilerimize başarılı bir yıl diliyorum” ifadelerini kullandı.

 

Yeni eğitim ve öğretim döneminin tüm ülkemize hayırlı ve uğurlu olmasını temennisinde bulunan Of Kaymakamı Eren Arslan; “ Bu salona girdiğimde bu yıl eğitim ve öğretime başlayan siz çocuklarımızın heyecanını ve mutluluğunu gözlerinizde gördüm. İnşallah bu heyecanınız bütün eğitim hayatınız boyunca hiç eksilmeden devam eder. İçinde bulunduğumuz okul Of’un diğer müstesna okulları gibi hayırsever bir işadamımız tarafından yapılmış. Daha sonra okulun zaman içersinde yıpranmasından dolayı oluşan eksiklikleri talebimiz noktasında duyarsız kalmayan Zafer Yıldırım ve ailesi bu eksiklikleri gidererek bugünkü halini almıştır. Ben buradan eğitim adına Of’a yatırım yapan tüm hayırseverlerimize teşekkür ediyorum. Bu konuda önümüzde ki dönem içerisinde önemli gelişmeler ve yatırımlar olacaktır. Eğitim hayat boyu devam eden belirli bir periyodu kapsamayan bir süreç. Bu sürecin en önemli ayaklarından biriside okullarımız. Okullarımızın fiziki şartları son yıllarda hiçbir şeyle kıyaslanamayacağı kadar artmıştır. Cumhuriyet tarihi boyunca genellikle başka alanlar yatırımda ön sıraları alırken, son yıllarda Milli Eğitim Bakanlığı bütçesi gerek eğitim gerekse altyapı için ayrılan ödenek birinci sırada yer almaktadır. Geçen yıl ilköğretimde ve ortaöğretimde elde edilen başarıdan dolayı tüm eğitim camiamızı kutluyorum. İnşallah bu yılda aynı kararlılık ve azimle bu başarının üstüne koyacağımıza eminim. Ailelerimize buradan seslenmek istiyorum. Okul eğitim için çok önemli olsa da bir çocuk her şeyden önce temelini ailesinden alır. İlgili alakalı çocuğu ile ilgilenen ailelerin çocuklarının ne kadar başarılı olduğu istatistik verileri ortaya koymaktadır. Bu noktadan hareketle sizler her ne kadar bizlere güvenseniz de sorumluluğun tamamını okullara bırakmamanızı ve kendi payınıza düşeni de yapmaya azami gayret göstermenizi istirham ediyorum” dedi.

 

Törende bir grup 4.sınıf öğrencisi birinci sınıfa yeni başlayan bir grup öğrenciye çiçek ve bayrak takdim ederek okula hoşgeldiniz dediler.

 

Tören, toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Of Ajans

YORUM EKLE
YORUMLAR
baştürk
baştürk - 11 yıl Önce

-aslında ilçemizde eğitim verılen okulların halıne bakınca cok ta mutlu olamıyor ınsan.
-butun koy okulları kapatıldı öğrencıler merkeze taşınıyor.peki merkezde kaç derslik açıldı acaba

SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24