Of’un ilk sinema filmi 61.Bölge Gala'ya hazır

Oflu Müzik Market İşletmecisi Cuma Uğurlu’nun yönetmenliği yaptığı ve Oflu esnafların rol aldığı Of’un İlk Filmi olma özelliğine sahip “61.Bölge” filmi izleyiciyle buluşmak için gün sayıyor.

Of’un ilk sinema filmi 61.Bölge Gala'ya hazır

Of’ta Müzik Market İşletmeciliği yapan Cuma Uğurlu, kendisinin yazdığı senaryoyu hayata geçirmeye karar verdi ve Of’ta esnaflık yapan bir grup arkadaşı ile çalışmalara başladı.

 

Dönerci Ali, Kasap Oğuz, Güvenlik Şefi Mahmut, Emekli Adnan, İnşaat Ustası Adnan gibi 15 kişilik ekip kuran Uğurlu, Pazar günleri bir araya gelerek film çekimlerine başladı.

 

Uzungöl, Bayburt ve Gürcistan

Of’un Cadde ve Sokaklarında başlayan çekimler; Uzungöl’e, Bayburt’a, Trabzon’a ve Gürcistan’a uzandı. 15 kişilik ekiple yola çıkan Uğurlu, her geçen gün kadroya yeni isimler dahil ederek 40 kişilik bir ekibe ulaştı. Hiçbir sinema ve tiyatro eğitimi almadan ilk kez kamera karşısına geçmelerine rağmen sergiledikleri başarılı performanslarıyla filme profesyonel bir hava katan oyuncular, Of halkı tarafından büyük ilgi gördü.

 

Filmin en büyük özelliği ise “Sıfır Bütçeli” film olması. Hiçbir maddi destek almadan tamamen kendi imkanları ile yola çıktıklarını belirten Yönetmen Cuma Uğurlu, Türk Sinema tarihinde Sıfır Bütçe ile çekilen ve tamamen amatör oyuncuları rol aldığı bir film olarak geçmek istediklerini belirtti.

 

Sadece Pazar günleri çekim yaptılar

110 dakikalık Aksiyon, Entrika ve Aşk konulu film, içeriği ile Kurtlar Vadisi’ne benzetiliyor. Özel olarak yetiştirilip istihbaratçı kimliği ile Karadeniz’e gönderilen Ömer, yıllardır güçlü gruplar arasında sorun çıkartarak huzuru bozdu ama hiç iz bırakmadan devlet kimliği ile işlerini halletti. Yeni görev yeri Of’tu. Ancak Of’ta kendi içinde sorun çıkarmak kolay değildi. Bu nedenle Trabzon’daki ekibini de bu plana dahil etti. Oğlunun öldürülmesi ile plan işlemeye başladı. İntikam yemini eden baba Of 'a yerleşip, intikamını almak için mücadeleye başlar. Ancak hesaba katmadığı Of Mafyası ile karşılaşır. İki mafya grubu arasındaki olayların anlatıldığı film, sadece Pazar günleri çalışılarak 6 ayda tamamlandı.

 

İşi gereği piyasaya yabancı olmadığını belirten Yönetmen Cuma Uğurlu, “Farklı projelerim vardı. Çok sayıda klip çektim. TV’lerdeki yapmacık Karadeniz dizilerini görünce orijinal bir Karadeniz dizisi çekmek istedim. Ama dizinin daha zor olduğunu düşünerek ilk etapta bir sinema filmi çekmenin daha uygun olacağını düşündüm. Birkaç arkadaşla bir araya geldik. Sonra ortaya bu ekip, 61.Bölge çıktı” dedi.

 

Sinema ve tiyatro eğitimi almadan kamera karşısına geçtiler

İşleri nedeniyle ancak Pazar günleri buluşabildiklerini belirten Uğurlu, “Başta 90 dakikalık bir film planladık. Günde 5-10 dakikalık ham görüntü ancak çekebildik. Arkadaşlarımız tamamen amatör olmasına rağmen rollerini çok iyi oynadılar. Çekimlerimiz oldukça keyifli geçti. Tamamen sıfır bütçe ile 3 tane ilimizde ve Gürcistan’da çekimler yaptık. Sonunda 110 dakikalık bir sinema filmi çıktı ortaya. Filmin Gala’sını da Of’ta yapmayı planlıyoruz.  Of’umuza güzel bir eser sunduğumuzu düşünüyorum. İnşallah Of halkıda filmimizi beğeniyle izleyecektir” diye konuştu.

 

Medya’da geniş yer buldu 

61.Bölge Filmi Medya’da da geniş yer buldu. Çekimler başladığında Ocak ayında Anadolu Ajansı tarafından “Oflu Esnaflar Sinema Filminde Buluştu” başlığı ile yayınlanan haber, bir çok gazete ve sitede haber olurken, filmin tamamlanmasının ardından İhlas Haber Ajansı tarafından yayınlanan haber de gazete ve internet sitelerinin yanı sıra Ulusal Televizyon kanallarından görüntülü haber oldu. 61.Bölge, “Kurtlar Vadisi değil, Of Vadisi” başlığıyla Ana haber bültenlerinde de yer aldı.

 

Filmin kadrosu şu isimlerden oluşuyor;

Mahmut Kaldırım, Ömer Özdoğan, Mehmet Hacıahmetoğlu, Adnan Varol, Isa Olgun, Reşat Hacıahmetoğlu, Oğuz Akyüzlü, Zeki Çatalbaş, Resat Tellioğlu, Mehmet Emin İşçi, Tuncay Olgun, Ali Öztel, Murat Berber, Serkan Türkel, Muharrem Şeker, Nuhoğlu Özgür, Erdem Hacibektaşoğlu, Mehmet Bulut, Gökhan Özkal, Merve Duman, Bayram, Büşra Akcan, Yilmaz yüksel, Ali Rıza Kar, Hakan Şengül, Emin Uğurlu, Emre Atamer, Murat Dereli, Dursun Güven, Menderes Çakıroğlu, Özkan Bilgin, Rafet İşci, Islam Okumuş, Saidsho İbragimov, Yusuf Sünbül, Emre Cihangir, Cengiz Karaalioğlu, Yiğit Altar, Şenol Keles, Kader Cerrah.

Of Ajans

YORUM EKLE
YORUMLAR
oflu61
oflu61 - 10 yıl Önce

ofun imajına uygun değil bu film bu mafyalık yok kurtlar vadisi çocuklarımıza gençlerimize örnek teşkil edebilecek filime evet ama.. konu iyi seçilmemiş..

SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24