Of’un gündemi Millet Bahçesi

Resmi Gazete’de yayınlanan “Acele Kamulaştırma Kararı” ile Of’ta yapılmasına karar verilen “Millet Bahçesi” için bölgede faaliyet gösteren esnaf ve vatandaşlara bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Of’un gündemi Millet Bahçesi

04.10.2019 tarihinde Resmî Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Of ilçesi Sulaklı Mahallesindeki “Kentsel Dönüşüm ve Millet Bahçesi” projesinden etkilenecek esnaf için bilgilendirme toplantısı yapıldı.

 

Of Kaymakamlığı Toplantı salonunda yapılan bilgilendirme toplantısına; Of Kaymakamı Eyüp Fırat, Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, Of Belediye Meclis Üyeleri, daire amirleri, siyasi parti ilçe başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, projeden etkilenen çok sayıda esnaf katıldı.

 

Toplantının açılış konuşmasını Of Kaymakamı Eyüp Fırat yaptı. Kaymakam Fırat konuşmasında, “ Hepinizin malumu Cumhurbaşkanlığı kararnamesi yayımlanarak ilçemizde “Millet Bahçesi ve Kentsel Dönüşüm” yapılacak. Sizleri çağırarak olayla ilgili karşılıklı istişare ve değerlendirme yapmak istedik. Temenni ediyoruz ki en az mağduriyetle şehrimize nefes aldıracak bir çalışma olur. Projenin şehrimize hayırlı olmasını diliyorum.”  dedi.

 

Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu da yaptığı açıklamada, “ 2004 yılından beri tartışılan ve hep ötelenen bir proje Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle acil koduyla Resmi Gazete ile yürürlüğe girdi. Samimiyetle söylemek gerekirse zaman konusu gerçekten bizim için de çok acil oldu. Bu karardan geri dönüş yok. Bundan sonra ne yapabiliriz ona bakmalıyız. Her doğum sancılı olur. Bu kararın Of’umuz için hayırlı olmasını diliyorum. Elbette bazı mağduriyetler yaşanacaktır. Biz de elimizden geldiğince bu mağduriyetleri en aza indirecek gayreti göstereceğiz. Bizim hiç kimseye garezimiz yok. Hepinizi Allah için seviyorum. Her şey daha yaşanılabilir Of içindir.” sözleriyle duygularını belirtti.

 

Daha sonra esnaflar söz alarak mağduriyetlerini dile getirdiler. Esnaflar kendi aralarında seçtiği temsilci Fikret Cevahiroğlu söz aldı. Temsilci Cevahiroğlu konuşmasında, “ Ülkemizin bu kadar zor günlerden geçtiği dönemde Of’ta Millet Bahçesinin yapılmasını anlamakta zorluk çekiyoruz. İlle de Millet Bahçesi yapılmak isteniyorsa sahilde yapılsın, eski terminalin bulunduğu alanda, sahil dolgu alnında yapılsın. Yıkılmak istenen yer

eski Of’un olduğu yerdir. Of’un tarihini yok ettiğimizin bilincinde olmalıyız. Sayın başkanımız ve ailesi bir ensar anlayışıyla bizler muhacir olarak Of’a kabul ettiler. Onlarca yıl burada esnaflık ettik. Şimdi alınan bir kararla buradan çıkmamız adeta muhacir olmamız isteniyor.  Biz esnaflar olarak bölgenin kentsel dönüşümüne hiçbir itirazımız yok. Lakin bunca esnafı yerlerinden yurtlarından edecek Millet Bahçesi kararından dönülmesini bekliyoruz.” diyerek düşüncelerini ifade etti.

 

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24