Of’taki Suriyeliler artık Türkçe konuşuyor

Of’ta ikamet eden ve Halk Eğitimi Merkezi tarafından açılan Türkçe kursuna katılarak Türkçe okuma ve yazmayı öğrenen Suriyelilere düzenlenen törenle belgeleri takdim edildi.

Of’taki Suriyeliler artık Türkçe konuşuyor

Of İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı Of Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünde Suriyelilere yönelik olarak Türkçe Öğretimi Kursu düzenlendi.

 

Değişik işlerde çalışan, işyerlerinde ve toplumda anlaşma sıkıntısı çeken Suriyeliler için düzenlenen kurs hafta içi beş gün 136 ders saati sürmüş olup, kursa katılan 25 kursiyerden devam eden ve başarılı olan 12 Suriyeli kursiyer artık Türkçe okuyup yazabiliyor. Kursun bitimiyle kursiyerlerin almaya hak kazandığı belgeler için bir tören düzenlendi.

 

Törene Of Kaymakamı Eyüp Fırat, İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu, Şube Müdürü Süleyman Bedir, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ahmet Dunay, Kurs Öğretmeni Kenan Hacımürtezaoğlu ve kursiyerler katıldı.

 

Törende kısa bir konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu, “ Ülkemiz,  Suriyeli kardeşlerimize her anlamda kucak açtı. Ülkemize daha iyi uyum sağlamak, insanlarımızla daha iyi anlaşabilmek için bizden Türkçe öğrenme kursları istediler biz de taleplerine karşılık vererek Türkçe Öğretimi Kursu açtık. Suriyeli kardeşlerimizdeki değişim gerçekten çok güzel. Artık dertlerini anlatabilecek kadar Türkçe okuyup, yazabiliyorlar. Hepsini tebrik ediyor, başarılar diliyorum.” diyerek düşüncelerini ifade etti.

 

Kaymakam Eyüp Fırat da yaptığı kısa konuşmada; “Gerçekten ülke olarak, bölge olarak zor günlerden geçiyoruz. Mağdura ve mazluma her zaman kucak açan milletimiz bu zor günlerde bizlere sığınan Suriyeli kardeşlerimize de kucak açtı. Burada konuşma ve anlaşmada yaşanan en büyük sorun dil sorunudur. Konuşmada ve anlaşmada dil çok önemli bir faktör olduğu için “Türkçe Öğrenme” kursları düzenlendi.  Artık bu kardeşlerimiz Türkçe öğrenme sayesinde insanımızla daha kolay anlaşma sağlayacaklar. Ben geleceğimizin daha güzel olacağına inanıyorum. Bu duygu ve düşüncelerle hepinize başarılar diliyorum.” Sözleriyle konuşmasını tamamladı.

 

Konuşmaların ardından kursiyerlere belgeleri Of Kaymakamı Eyüp Fırat ve İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu tarafından takdim edildi.

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24