Of’taki ekmek gramajları fazla çıktı

Of’ta faaliyet gösteren ekmek fırınlarında yapılan denetimlerde üretilen ekmelerin gramajlarının fazla çıkması nedeniyle Başkan Sarıalioğlu Fırıncılara plaket takdim etti.

Of’taki ekmek gramajları fazla çıktı

Of Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından Of’ta faaliyet gösteren fırınlarda yapılan denetimlerde üretilen ekmelerin gramajlarının fazla olduğu tespit edildi.

 

Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından Of’un merkez ve mahallelerinde faaliyet gösteren ekmek fırınları belirli aralıklarla denetleniyor. Denetimlerde fırınların hijyenlerine ve ürettikleri ekmeklerin gramaj denetimi yapılıyor.

 

Üzerimize düşeni yapacağız, ekmeğe zam yapmayacağız

Of’ta faaliyet gösteren 25 fırında yapılan denetimler sonucunda 1,50 TL’ye satılan ve 300 gram olması gereken ekmeklerin tüm fırınlarda 320 - 330 gram olduğu görüldü. En son 2017 yılının Şubat ayında zam aldıklarını ifade eden fırıncılar; “Ülkemizde yaşanmakta olan ekonomik sıkıntıda bizler de üzerimize düşen görevi yapmanın gayretindeyiz. A’dan Z’ye tüm üretim kalemlerimize zam geldi. Ancak bizler yılsonuna kadar zam talep etmeyeceğiz” dediler.

 

25 Fırında denetim yapıldı

Yapılan denetimlerde fırınlarda üretilen ekmeklerin gramajlarının olması gerekenden fazla çıkması üzerine durumu Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu’na ilettiklerini ifade eden Zabıta Müdürü İsmail Hakkı Sarıalioğlu; “Sayın başkanımızın talimatıyla her ay düzenli olarak ilçemizde faaliyet gösteren 25 fırınımızda denetimler yapıyoruz. Bu hafta yaptığımız denetimlerde gramajların fazla çıkması dikkatimizi çekti. Konuyu sayın başkanımıza arz ettik. Başkanımız da Fırıncılarımızın ödüllendirilmesini istedi” ifadelerini kullandı.

 

Of’ta fire verilmemesi beni mutlu etti

Belediyeye davet edilen fırıncılara Başkan Sarıalioğlu tarafından plaket takdim edilirken törende konuşan Başkan Sarıalioğlu, denetlenen tüm fırınlarda gramajın fazla çıkmasının kendilerini son derece mutlu ettiğini ifade ederek; “Fırınlarınızda hem hijyen hem de gramaj hassasiyetlerini yerine getirmiş olmanızdan ve fırınlarınızda en küçük bir aksilik olmamasından dolayı hepinize teşekkür ederim. Ayrıca sizleri fırsat buldukça da iş yerlerinizde ziyaret edeceğimi de bildirmiş olayım. Fırıncılık gramla yerine getirildiği için bu işi hakkıyla yapmak ve hakka razı olmak daha ön plandadır. Of’ta hiçbir fire verilemesi beni çok mutlu etti. Burada teşekkürümüzün anısına da sizlere plaket vermek için toplanmış bulunmaktayız. Ülkede ekonomik kriz içerisindeyiz her şeye zam geldiği gibi una da zam gelmiş olmasına rağmen ekmeğe zam yapmayıp aynı fiyattan sattığınız için de ayrıca teşekkür ediyorum. Ülkedeki bu sıkıntılı duruma hep beraber savaş açıp altından kalkmalıyız. Hepinize buraya geldiğiniz için tekrar teşekkür ediyorum ve hepinizi kutluyorum” diye konuştu.

 

Programa, Başkan Sarıalioğlu’nun yanı sıra Meclis Üyesi Osman Topçuoğlu, Zabıta Müdürü İsmail Hakkı Sarıalioğlu, İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürü Yüksel Yaşar ve fırıncılar katıldı.


En son 15 Şubat 2017 tarihinde belirlenen fiyat tarifesine göre
Of’taki Ekmek Fiyatları ise şöyle;

300 gr ekmek 1,50 TL,

600 gr ekmek 3,00 TL,

900 gr ekmek 4,50 TL, 

700 gr tam buğday ekmeği 3 TL,

450 gr kepekli çavdar ekmeği 1,50 TL,

450 gr mısır ekmeği 1,50 TL,

75 gr simit 1 TL,

500 gr yumurtalı pide 3 TL

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24