Of’ta Roşi Irmağı taştı mahsur kalan 5 kişi kurtarıldı

Of’ta akşam saatlerinde başlayan sağanak yağış sonucu İrfanlı Mahallesi’ndeki Roşi Irmağı taştı. Bölgede mahsur kalan 5 kişi AFAD ekipleri tarafından kurtarıldı.

Of’ta akşam saatlerinde başlayan sağanak yağış sonucu çok sayıda mahallede heyelanlar meydana geldi. İrfanlı Mahallesi İmam Hatip Lisesi mevkiindeki Roşi Irmağı taştı. Bölgede mahsur kalan 5 kişi AFAD ekipleri tarafından kurtarıldı.

 

Akşam saat 18.00 sularında başlayan ve ara ara şiddetli bir şekilde devam eden sağanak yağış sonucunda Ağaçbaşı, Yemişalan, Çamlıtepe, Dumlusu, İrfanlı ve Yazlık Mahallelerinde heyelanlar meydana geldi.

 

Of Merkez İrfanlı Mahallesi’nde İmam Hatip Lisesi’nin yanında bulunan Roşi Irmağı ise taştı. Irmağın taşması sonucunda bölgede bulunan iki evde toplam beş kişi mahsur kaldı.

 

Mahsur kalan kişilerin haber vermesi üzerine olay yerine gelen AFAD ekipleri, mahsur kalan Hatice İhtiyar, Tuğba İhtiyar, Rıfat İhtiyar, Saadet İhtiyar ve Berat İhtiyar ‘ı iş makineleri ile birlikte kurtardı.

 

Sağanak yağış nedeniyle bölgede bulunan çok sayıda binanın giriş ve bodrum katları ile bazı cadde ve sokakları su bastı.

 

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Of Belediyesi ve TİSKİ Genel Müdürlüğü’ne ait araç ve iş makineleri tarafından Irmak güzergahında ve caddelerde temizlik çalışması yaptı. İrfanlı Mahallesindeki çalışmaların ardından araç ve iş makineleri diğer mahallelere yönlendirildi.

 

İrfanlı Mahallesi’ne elektrik sağlayan trafolarda meydana gelen hasarlar nedeniyle mahalleye elektrik verilemiyor.

 

Olay yerine gelen Of Kaymakamı Eyüp Fırat ve Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, çalışmaları yerinde takip ederek basın mensuplarına çalışmalar hakkında bilgiler verdiler.

 

Olayın haber alınmasının ardından hemen iş makinelerini bölgeye sevk ettiklerini belirten Başkan Sarıalioğlu; “Maalesef bu tür sağanak yağışlarda su seviyesinin yükselmesiyle bu sıkıntılar meydana geliyor. Çok hızlı bir şekilde ekiplerimizi bölgeye sevk ettik. Alt yapımızın sağlam olması nedeniyle çok şükür daha büyük sorunları önlemiş olduk. Tüm ekiplerimize teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Mahsur kalan beş kişin sağ salim olarak kurtarıldığını ifade eden Kaymakam Fırat; “Of Trabzon’un en fazla yağış alan ilçesi. Özellikle son üç saatte de ciddi bir yağış aldı. Belli alanlarda su seviyesi yükseldi. Kapısının önüne kadar su gelmesi nedeniyle bazı vatandaşlarımız korku yaşadı. En küçük bir yaralanma dahi olmaması sevindirici. Yağış devam ederken olay mahalline müdahale ettik. Tüm çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Of Ajans

YORUM EKLE
YORUMLAR
DURSUN SULUKAN
DURSUN SULUKAN - 6 yıl Önce

KARDEŞLERİMİZE GEÇMİŞ OLSUN DİLEKLERİMİZLE.

SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24