Of’ta Öğretmenler Günü kutlandı

24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle Ali Yeşilyurt İmam Hatip Ortaokulu’nda düzenlenen resmi programda yıl içerisinde emekliye ayrılan Müdür ve Öğretmenlere plaket takdim edildi.

Of’ta Öğretmenler Günü kutlandı

24 Kasım Öğretmenler Günü ülke genelinde olduğu gibi Of’ta da hafta boyunca düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

 

24 Kasım Cumartesi günü Hükümet Konağı önündeki Atatürk büstüne çelenk sunumuyla başlayan etkinlikler, Ali Yeşilyurt İmam Hatip Ortaokulu’nda düzenlenen Resmi Kutlama Programı ile devam etti.

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

 

Müdür Kabahasanoğlu konuşmasında; “Bir Öğretmenler Gününü daha kutlamanın gurur ve mutluluğu içindeyiz. Öğretmenlik insanlık tarihinin en anlamlı ve ölümsüz mesleğidir. Bugünün yönetenleri olarak biz ne yaparsak yapalım, bu yarışı kazanmanın anahtarı öğretmenlerin elindedir. Çünkü sahip olduğumuz genç ve dinamik zihinleri işleyecek, yetenekleri bulup ortaya çıkartacak ve ülke hizmetine sunacak kişiler öğretmenlerdir. Öğretmenler sevgi dağıtır

İçimizi aydınlatır Bizi doğruya yöneltir Bilgili kişiler olmamız için çaba gösterir Dünyayı tanıtır Öğretmen her alanda yeniliği, yenileşmeyi savunur Bizler Of Eğitim Camiası olarak daima birlik beraberlik içinde, takım ruhu ile çalışmalı, farklılıklarımızı bir zenginlik olarak görmeliyiz. Yaklaşık 7200 öğrencimizle 600’i aşkın öğretmenimizle, velilerimizle biz bir aileyiz. Hep birlikte ilçemizi daha ileriye götürmek için en alt kademedeki çalışanımızdan en üst kademedeki idarecimize kadar elimizden geleni yapmalıyız. Biz bunu başaracak güçteyiz. Öğretmenlerimize güveniyoruz. İçinde bulunduğunuz zorlukları biliyoruz ve bu zorlukları aşmak için her türlü desteğe hazırız. Çünkü birimiz hepimizden daha akıllı değiliz. Bu anlayışla hareket etmeliyiz. Kendimizi daima yenilemeliyiz. Ülkemizin geleceğinin bizlerin elinde şekilleneceğini unutmamalıyız. Her geçen gün yeni projeler üretmeli, işimizi daha iyi nasıl yapabiliriz çabası içinde olmalı, bilgi ve birikimlerimizi paylaşmalıyız. Bu mutlu günümüzde bizlere destek veren,  Sayın Kaymakamımız Eyüp Fırat’a,  Belediye Başkanımız Salim Salih Sarıalioğlu’na, Sivil toplum kuruluşlarına, Okul Aile Birliği Başkan ve üyelerine, kamu kurum ve kuruluşlarına ve halkımızla her türlü çalışmamızı paylaşmamızı sağlayan basın mensuplarına teşekkür ediyorum. Bu vesileyle ahirete intikal eden öğretmenlerimizi rahmetle anıyorum. Emekli öğretmenlerimize sağlıklı uzun ömürler diliyorum. Öğretmenler Günümüz kutlu olsun.” diyerek konuşmasını tamamladı. 

 

Kabahasanoğlu’nun ardından Of Belediye Başkan Salim Salih Sarıalioğlu da bir selamlama konuşması yaptı. Sarıalioğlu konuşmasında, “Burada siz değerli öğretmenlerimizle bir arada olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Öğretmenlerimizin bizlerin üzerinde büyük emekleri vardır. İlkokul öğretmenim Zübeyde hanımın hayatımızda büyük emeği var. Bu “Öğretmenler Günü” nasip oldu ziyaretine gittik, elini öptük. Rabbim onlara uzun ömürler versin. Bizler sizler için ne yapsak azdır. Sizler ne arzu ederseniz bizler yapmaya hazırız. Öğretmenler Gününüzü kutluyor, başarılar diliyorum” dedi              

 

Of Kaymakamı Eyüp Fırat ise yaptığı selamlama konuşmasında; “19. Yüzyıl sanayi yüzyılıydı millet olarak yakalayamadık. 20 yüzyıl bilişim yüzyılıydı ucundan kıyısından biraz tutabildik. 21. Yüzyıl eğitim yüzyılı olacaktır. Geleceğe hâkim olanlar nesillerini iyi eğitenler olacaktır. Bizler inşallah bu yüzyıla damgamızı vuracağız.15 Temmuz da bize gösterdi ki eğitim başkalarının eline kalırsa kendi çocuklarınız size düşman olabiliyor. Biz çocuklarımıza sahip çıkacağız ki milletimizin geleceği güvende olsun. Bu duygularla ‘Öğretmenler Gününüzü tebrik ediyor, hepinize başarılar diliyorum.” Sözleriyle duygularını belirtti.

 

Konuşmaların ardından Mesleğe yeni başlayan öğretmenlerin Mesleğe Giriş Yemini yaptı. Kıdemli öğretmenler adına Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ahmet Dunay bir konuşma yaptı. Öğrenciler günle ilgili şiir ve yazılar okudular. Şiir, kompozisyon ve resim yarışmasında dereceye girenler ödüllendirildi. Emekli olan öğretmen ve personele şilt plaket takdim edildi.

  Program toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

 

Programa Kaymakam Fırat Başkan Sarıalioğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu’nun yanı sıra Okul Müdürleri, Daire Amirleri, Siyasi Parti temsilcileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

 

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24