Of’ta öğrenciler Zeka ve becerilerini yarıştırdı

Of İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ilkokullar arasında düzenlenen Zeka oyunları yarışmasında okullarında birinci olan öğrenciler ilçe şampiyonluğu için hem zekalarını hem de becerilerini yarıştırdılar.

Of’ta öğrenciler Zeka ve becerilerini yarıştırdı

Of İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından geçen yıl başlatılan ve bu yıl ikincisi düzenlenen Zeka Oyunları Yarışmalarında ilkokul öğrencileri final heyecanı yaşadı.

 

İsmail Yıldırım İlkokulunda yapılan grup elemelerinin ardından finale çıkacak öğrenciler belirlenmişti. Of Belediyesi Sahil Günbatımı Tesislerinde yapılan final yarışmalarında ise ilçe şampiyonları belirlendi.

 

İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu yaptığı açılış ve bilgilendirme konuşmasında; “Hayırsever İşadamlarımızın katkılarıyla kurduğumuz ZEM Sınıflarımızın meyvelerini yavaş yavaş alıyoruz. Analitik düşünebilen problem çözme başarıları artan kendine ve çevresine faydalı bireyle yetiştirmek istiyoruz. Bu yavrularımız bu oyunlar sayesinde hem eğleniyor hem de problem çözmeyi öğreniyorlar. Bu Projede her zaman yanımızda olan Sayın Kaymakamımıza, Sayın Belediye Başkanımıza, ailelerimize ve öğretmenlerimize teşekkür ediyorum” dedi.

 

Yapılan yarışmalarda METAFORMS oyununda Kireçli Dursun Dumangöz İlkokulundan Zeynep Fazlıoğlu 1.olurken Şehit Öğretmen Ali Bulut İlkokulundan Tuğçe Tokgöz 2., Fındıkoba İhsan Karadeniz İlkokulundan Ebubekir Doğanay 3. oldu.

 

QBİTZ oyununda Şehit Öğretmen Ali Bulut İlkokulundan Gülirana Yazıcı 1. oldu. M. Emin Öztel 2. İhsan Karadeniz İlkokulundan Tuğba Ulu 3. oldu.

 

EQULİBRİO oyununda dereceye girenlerler ise İhsan Karadeniz İlkokulundan M.Talha İşçi 1. olurken Pınaraltı İlkokulundan Eren Hamza Yılmaz 2. Gürpınar İlkokulundan Fatih Çeliksümer 3. oldu.

 

MANGALA Oyununda Gürpınar İlkokulundan 1.Melih Tiraki 2. Pınaraltı İlkokulundan Rabia Er 3. İsmail Yıldırım ilkokulundan Cemre Eren oldu.

 

Dereceye giren öğrencilerden üçüncü olan öğrencilere Of Belediye Başkanı Salim Sarıalioğlu tarafından hediyeleri takdim edildi. Sarıalioğlu yaptığı kısa açıklamada; Güzel bir haftayı yaşıyoruz. Hem Kutlu Doğum Haftası hem de 23 Nisan Haftası. Yüreği, aklı ve duygusu temiz olan yavrularımız sizleri ve sizleri yetiştiren ailelerinizi tebrik ediyorum. İnşallah hep yürekleriniz ve düşünceleriniz temiz kalır da yarınki dünya barış içinde olur. "dedi.

 

İkinci olan öğrencilerin ödüllerini İlçe Garnizon Komutanı Üsteğmen Onur Yakan verdi. 1. olan öğrencilerin ödüllerini ise Of Kaymakamı Eren Arslan tarafından öğrencilere takdim edildi.

 

Kaymakam Arslan yaptığı konuşmada; “Öğrencilerimizin heyecanı, coşkusu çok güzeldi. Bu heyecan ve coşku eğitime olumlu yansıyacağına inanıyorum. Zaten biz bu projede yola çıkarken tam da bunları düşünüyorduk. Emeği geçen öğretmenlerimizi, ailelerini ve herkesi kutluyorum” dedi.

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24