Of’ta kurulan aşı çadırına vatandaşlardan yoğun ilgi

Of Çarşıbaşı Camii önünde kurulan Covid 19 aşı çadırına yoğun ilgi gösteren vatandaşlar, randevu almadan Covid 19 aşılarını oldular.

Of’ta kurulan aşı çadırına vatandaşlardan yoğun ilgi

Covid – 19 Pandemisi ile mücadele kapsamında sağlık kuruluşlarındaki aşı uygulamalarına bir yenisini ekleyen Of İlçe Sağlık Müdürlüğü, Çarşıbaşı Büyük Camii önünde Covid – 19 aşısı çadırı kurdu.

Of Belediyesi tarafından kurulan ve Of İlçe Sağlık Müdürlüğü ile Of Devlet Hastanesi tarafından ortaklaşa sürdürülen aşılamaya Oflu vatandaşların ilgisi yüksek oldu.

Çadırı ziyaret eden Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu da organizasyon kapsamında aşı oldu.

Aşılama çalışmalarının hızla devam ettiğini belirten Of İlçe Sağlık Müdürü Dr. Barış Çağlar;

“Sağlık Bakanlığımızın öneri ve talimatları ile Covid – 19 aşı uygulamalarımız ilçemizde hızla devam etmektedir. Hedef nüfusumuzun tamamını aşılamak amacıyla vatandaşlarımızın kolay ve randevusuz bir şekilde Covid – 19 aşısı olması için kent merkezimizde bu şekilde bir uygulama başlattık. Gerekli tüm tedbirleri alarak çadır kurup sağlık ekiplerimize ve vatandaşlarımıza rahat bir ortam hazırlayarak sağlık kuruluşlarımıza gitmek istemeyen vatandaşlarımıza bir kolaylık ve alternatif sağlamak istedik" dedi.

Bu sayede daha çok kişinin aşılanmasını sağladıklarını belirten Müdür Çağlar;

“Covid 19’u ilçemizde yok etmeye yönelik uygulama başlatmış olduk. Ayrıca çay fabrikalarını da ziyaret ederek orada çalışanlara da Covid – 19 aşı uygulamamızı devam ettirmekteyiz” ifadelerini kullandı.

Covid – 19 aşı kampanyasına sağlık ekipleri ile destek veren Of Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Şaban Uysal da yaptığı açıklamada; “Hastanemizde her ne kadar iki çeşit aşımız Sinovac ve Biontech uygulamamız olsa da hastaneye gelmek istemeyen vatandaşlarımız için bu şekilde şehir meydanında aşı uygulaması son derece kolaylık olmuştur. Uygulamaya vatandaşlarımızın büyük ilgisini görüyor ve ekiplerimize teşekkür ettiklerini öğreniyoruz” dedi.

Maske, mesafe ve hijyen üçlüsünden asla vazgeçilmemesi gerektiğinin altını çizen Başhekim Uysal;

“Her ne kadar aşı, Covid – 19’a karşı elimizde güçlü bir silah olsa da maske, mesafe ve hijyen üçlü sacayağından asla vazgeçmemeliyiz” ifadelerini kullandı.

Of Ajans

Güncelleme Tarihi: 04 Temmuz 2021, 21:59

Yüksel Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24