Of’ta kadına yönelik şiddete hayır toplantısı

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete karşı mücadele günü kapsamında Of Kaymakamlığı tarafından değerlendirme toplantısı yapıldı.

Of’ta kadına yönelik şiddete hayır toplantısı

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü kapsamında 25 Kasım Çarşamba günü saat 10.00’da tüm Türkiye genelinde bilgilendirme toplantıları düzenlendi.

Of Kaymakamı Hayrettin Çiçek başkanlığında düzenlenen toplantıya Jandarma Komutanı Burak Çelik, Emniyet Müdür Vekili Rafet Kantar, ASP İlçe Müdürü Ahmet Şahin, İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu, İlçe Yazı İşleri Müdürü Selim Sarı, SYDV Müdürü Murat Çakır, Of Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürü Yüksel Yaşar ve Muhtar Metin Çakır katıldı.

25 Kasım’ın kadına yönelik şiddetin sonlanması için uluslararası bir Mücadele Günü olarak ortaya çıkışında 1960 yılında Dominik Cumhuriyetinde meydana gelen trajik ve hazin bir öykünün izlerine rastlanmaktadır. 3 kız kardeşin vahşi bir biçimde katledilmesi tüm dünya kadınlarının “kadına yönelik şiddete hayır” sloganı etrafında birleşmesine ve “uluslararası kadın dayanışmasına” sebep olmuştur. Bütün dünyada yankı bulan bu gelişmeler karşısında BM Genel Kurulu 1999 yılında Kadına Yönelik Şiddete karşı toplumda farkındalık yaratmak amacıyla 25 Kasım gününü Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü olarak ilan etti. Ülkemizde 2000’li yıllardan itibaren 25 Kasım her yıl çeşitli etkinliklerle anılmaya başlanmıştır.

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında 81 İl Valiliğiyle eş zamanlı olarak "Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Koordinasyon, İzleme ve Değerlendirme Komisyonu" Toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıda ASP İlçe Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalar ve planlanan etkinlikler hakkında katılımcılara bilgiler verildi.

Of Ajans

Yüksel Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24