Of’ta İŞKUR kurslarında 75 kursiyer eğitim görüyor

İŞKUR Trabzon İl Müdürü Adnan Zengin, Of Halk Eğitimi Müdürlüğü bünyesinde İŞKUR desteğiyle açılan kursları ziyaret ederek kurs hocaları ve kursiyerlerden kurslar hakkında bilgi aldı.

Of’ta İŞKUR kurslarında 75 kursiyer eğitim görüyor

İŞKUR Trabzon İl Müdürlüğü ve Of İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen ve Of Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde Giysi Tadilatçısı Programı (552 saat), Geleneksel Türk İşlemeleri Programı (544 saat), Saç Bakım ve Yapımı Programı (717 saat), Satın Alma Görevlisi Programı (960 saat) ve Takı Yapımı Programı (744 saat ) olmak üzere 5 ayrı kurs açıldı.

 

Kurslara toplamda 75 kursiyer eğitim görürken hafta içi 5 gün 8 saat esasına göre düzenlenen kurslara katılan Kursiyerlere İŞKUR tarafından günlük 25 lira yevmiye veriliyor. Kursların devlete toplam maliyeti 220.522,00 lira olacak. Kursların tüm masrafları İŞKUR tarafından karşılanıyor.

 

Of İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Ahmet Dunay, İŞKUR Of Hizmet Noktası Yetkilisi ve Of Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürü Yüksel Yaşar ile birlikte Of Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü binasındaki kursları ziyaret eden İŞKUR Trabzon İl Müdürü Adnan Zengin, kurs hocaları ve kursiyerlerden kurslar hakkında bilgiler aldı.

 

Kurslardaki canlılığın kendisini mutlu ettiğini ifade eden İŞKUR Trabzon İl Müdürü Adnan Zengin; “Kursiyerlerimizin katılımı ve kursların işleyişi çok güzel. Sizlerdeki bu istek ve gayreti gördükçe bizler de yaptığımız işlerden daha çok mutlu oluyoruz. Bizler elimizden geldiğince maddi, manevi destek sağlıyoruz. Yeter ki sizler buralardan elde etmiş olduğunuz bilgiyle bunu ekonomiye dönüştürün. Sizlerin ürettikleriniz burada kalmamalıdır. Kendinizi geliştirerek önemli ekonomik kazançlar elde edebilirsiniz. Ülkemizin sizlere, ürettiklerinize ihtiyacı vardır. İnşallah kurslar bittiğinde hep birlikte sertifika töreni yaparak güzel bir günü de yaşarız” ifadelerini kullandı.

 

Ziyaretle ilgili İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu; “İŞKUR Müdürümüze gerek bu kurslardaki gerekse diğer projelerdeki desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Ziyaretleri bizleri son derece mutlu etti. Bu kurslarda kursiyerlerimizin elde ettiği bilgi ve tecrübeyle ailelerinin bütçelerine katkıda bulunabilecekler. Bu işin böyle bir sosyal tarafı da bulunuyor. Kursiyerlerimize de başarılar diliyorum” diyerek duygularını ifade etti.

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24