Of’ta ana cadde ve bulvarlarda sigara içmek yasak

Koonavirüs salgını kapsamında İçişleri Bakanlığı tarafından uygulamaya konan yasak kapsamında Of’ta ana cadde ve bulvarlarda sigara içmek yasaklandı.

Of’ta ana cadde ve bulvarlarda sigara içmek yasak

İçişleri Bakanlığı tarafından Koronavirüs önlemleri kapsamında 81 ilde sigara içme yasağı getirildi.

Of Kaymakamı Hayrettin Çiçek Başkanlığında toplanan Of İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulu almış olduğu kararla Of’ta ana cadde ve bulvarlarda sigara içme yasağının uygulanmasına karar verildi.

İçişleri Bakanlığı’nın 08.09.2020 tarih ve 14533 sayılı genelgesi kapsamında Of İlçe Hıfzıssıhha Kurulu’nun kararı gereği meskenler hariç tüm ilçe genelinde kamuya açık tüm alanlarda maske takma zorunluluğu getirilmişti.

Ancak bazı vatandaşların sigara içme bahanesiyle maskelerini indirdikleri, çıkardıkları ve düzgün takmadıkları tespit edilmiş olup, solunum yoluyla kolayca bulaşabilen koronavirüs salgınıyla daha etin mücadele etmek amacıyla İçişleri Bakanlığı’nın 11.11.2020 tarih ve 18579 sayılı genelgesi kapsamında ana cadde ve bulvarlarda sigara içmek yasaklandı.

İlçe Hıfzıssıhha Kurulu tarafından 12.11.2020 tarihinden itibaren Of’ta Belediye Meydanı, Atatürk Bulvarı, Ömer Ağa Bulvarı, Barbaros Caddesi, Büyük Cami Caddesi ile tüm pazaryerleri ve toplu taşıma araç durakları gibi alanlarda sigara içme yasağı getirildi.

Yasağa uymayanlar hakkında Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun 282. Maddesi gereğince idari para cezası başta olmak üzere kanunun ilgili maddelerine göre işlem tesis edilmesine karar verildi.

Of Ajans

Yüksel Yaşar

YORUM EKLE
YORUMLAR
OFLU TÜRK
OFLU TÜRK - 3 yıl Önce

ÇARŞIDA MASKE TAKMAYAN YADA BURNU AÇIK OLAN ONLARCA İNSANLA KARŞILAŞIYORUM DENETİMLER YETERSİZMİ ACABA

SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24