Of’ta Ailene Sahip Çık, Dilini Temiz Tut Projesi

Of Kaymakamlığı öncülüğünde başlatılan “Ailene Sahip Çık, Dilini Temiz Tut” Projesinin koordinasyon toplantısı yapıldı.

Of’ta Ailene Sahip Çık, Dilini Temiz Tut Projesi

Değişim ve dönüşümlerin yaşandığı dünyada bazı değerler de bununla beraber değer kaybına uğruyor. Genel olarak dünyada ve ülkemizde yaşanan bu olumsuzluklardan herkes nasibini alıyor.

 

Toplumları var eden en önemli özelliklerden birsi ailedir. Ailede güzel olan şey topluma da aynı güzellikler yansıyor. Tabi ki ailede yaşanan olumsuzluklar da topluma olumsuz bir şekilde yansıyor.

 

Özellikle gelişen teknolojiyle beraber en fazla olumsuzluk aile bağlarında ve aile kavramında meydana gelmektedir. Aile bağlarının zayıflaması ve değerini kaybetmesi ile bir de kötü söz, küfür, argo gibi ağzın ve ahlakın bozulması toplumsal anlamda geleceğe dair endişeleri artırıyor.

 

Gerek aile kavramındaki bozulmalar gerekse ağızların bozulmasına dikkat çekmek gayesiyle Of’ta sosyal sorumluluk bilinciyle bir proje başlatıldı.

 

“Ailene Sahip Çık, Dilini Temiz Tut” adıyla başlatılan projeyle ailenin önemine ve ağızlardan çıkan kötü sözlerin bir ahlakı bozulmaya doğru gittiğine dikkat çekmektir.

 

Proje kapsamında planlama ve yol haritası belirlemek üzere Of Kaymakamı Eren Arslan başkanlığında bir toplantı düzenlendi. Toplantıya Of Belediye Başkanlığı adına Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Kenan Akcebe, Of İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu, Of Müftüsü Recep Onat, STK’lardan Of Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Attila Sarıalioğlu, medya temsilcilerinden Of Havadis Gazetesinden İzzet Keleş, Of’un Nabzı Gazetesinden  Fahri Hacıcaferoğlu, yürütme kurulu üyelerinden Mustafa Kasap, Sedat Gül, Savaş Ayar ve Şevket Bulutoğlu katıldılar.

 

Toplantıda konuşan Kaymakam Arslan; “Proje bana geldiğinde gerçekten çok heyecanlandım ve mutlu oldum. Çünkü ailemiz biz Türkler için çok önemlidir. Bunu korumak, bunu güçlendirmek, eğer varsa değer kaybını önlemek veya bu konuya dikkat çekmek hepimizin görevi olmalıdır. Ayrıca ağızların bozukluğu küfür, argo, kötü söz her geçen gün önlenemez bir şekilde artıyor. Bu projeyle en azından bu konuda farkındalık oluşturursak bile güzel bir şey yapmış olacağız. Ben inanıyorum ki hep birlikte bu yolda güzel işler yapacağız” dedi.

 

Toplantıya katılanlara proje hakkında bilgiler veren Prole Koordinatörü İzzet Keleş Keleş; “Ailene Sahip Çık, Dilini Temiz Tut” projesiyle hedeflerinin her geçen gün zayıflayan aile bağlarına ve git gide artarak devam eden toplumun küfür, argo ve kötü söz gibi olumsuz davranışlarına dikkat çekmektir. Bu tüm Of’un ve Ofluların projesidir. Bu bir erdemliler hareketidir. Bu toplum içim derdi olan herkes bu projenin bir gönüllü üyesidir. Bu farkındalığı ortaya çıkarmak için okullarda gönüllü öğrenciler ve bir de gönüllü öğretmen seçilecek. Resim, şiir, kompozisyon, slogan ve afiş yarışmaları düzenlenecek. Billboardlarda bunlar sergilenecek. El broşürleri basılacak alanında uzman kişilerin bilgi ve tecrübelerinden faydalanmak için konferanslar düzenlenecek, kısa filmler çekilecek. Kısacası toplumun bu işin önemini anlamaları için her türlü çaba gösterilecek” ifadelerini kullandı.

 

Bilgi sunumundan sonra projeyle ilgili öneriler ve projenin uygulanmasında yeni fikirler ortaya konuldu.

Of Ajans

YORUM EKLE
YORUMLAR
Ahmet KAYA
Ahmet KAYA - 9 yıl Önce

Bizler memleket dışında yaşan Oflularız. Yaz aylarında tatil için geldiğimiz memleketimizde özellikle kahvelerde inanılmaz bir kültür çöküşüne şahit oluyoruz.Bu çöküntünün eğitim ile aşılacağına inanan bir kişi olarak okullarımzda sosyal kültür derslerinde haftada 1 saat işlenerek en azından yeni gençlerin bu şekilde yetişmesini önleriz. Kültürel değerlerimizi yeni nesillere aktarmalıyız. saygılarımla.

SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24