Of’ta 254 hafız icazet aldı

Of Müftülüğü tarafından organize edilen toplu icazet programı ile Of’ta faaliyet gösteren Kur’an kurslarında eğitim alarak hafızlığını tamamlayan 254 hafız icazet aldı.

Of Müftülüğü tarafından organize edilen toplu icazet programı ile Of’ta hafızlığını tamamlayan 254 hafız icazet aldı.

Of Müftülüğü tarafından 2018 yılında başlatılan ancak 2020 ve 2021 yıllarında pandemi nedeniyle yapılamayan toplu icazet programının 3.sü Of Çarşıbaşı Büyük camiinde yapıldı.

Of Belediyesi önünde toplanan 254 hafız, Trabzon Büyükşehir Belediyesi mehter takımı önderliğinde ve hocaları eşliğinde of Çarşıbaşı Büyük Camii önüne kadar yürüdüler.

Vatandaşlar tarafından karşılanan 254 hafız, mehter takımın gösterisinin ardından tekbirler eşliğinde camiye girdiler.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda Of Müftüsü Hüseyin İspiroğlu açılış konuşmasını yaparak faaliyetleri hakkında cemaate bilgiler verdi.

Of Kaymakamı Hayrettin Çiçek, Trabzon Kur’an Kursları Dernekler Federasyonu Başkanı Ahmet Özdemir, Trabzon Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu ve Dini Yüksek İhtisas Merkezleri Daire Başkanı Dr Abdurrahman Akkuş’un birer selamlama konuşması yaptığı programda hafız hocalar ve öğrenciler tarafından Kur’an-ı Kerim okudu.

Reis-ül Kurra Vekili Şeyh-ül Kurra Muhammed Nurullah Dindar hocanın önderliğinde icra edilen programda her kurstan temsili olarak seçilen birer hafız, kısa süreleri okudular.

254 hafızın mezun olduğu program kılınan öğle namazı ve yapılan hediye takdimlerinin ardından sona erdi.

Of Ajans

Güncelleme Tarihi: 04 Temmuz 2022, 01:54

Yüksel Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24