Oflular kan vermeyi ibadet olarak görüyor

Of’ta düzenlenen Kızılay Haftası Kutlama etkinliğinde konuşan Kızılay Doğu Karadeniz Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Dila Baran; “Biz Kızılay olarak Of’tan çok memnunuz. Oflular kan vermeyi ibadet olarak görüyor” dedi.

Oflular kan vermeyi ibadet olarak görüyor

Ülkemizde her yıl 29 Ekim- 4 Kasım tarihleri arasında kutlanan Kızılay Haftası Of’ta da çeşitli etkinliklerle kutlandı.

 

Kızılay’ın “Kan Toplama Araçları” ile önemli kan bağış noktalarından biri olan Of’ta düzenlenen kutlama programı, Kızılay ile yapılan protokol gereği gönüllü kan bağışçısı olan Hacı Mehmet Bahattin Ulusoy MTA Lisesi Spor Salonunda yapıldı.

 

Törende konuşan Kızılay Doğu Karadeniz Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Dila Baran; “Bir yerde mazlum varsa Kızılay oradadır. Yaptığı çalışmalarla Kızılay uluslararası camiada büyük oyuncu konumundadır Kızılay. Unutmamak gerekir ki Kızılay sadece kan hizmeti vermiyor. Yeryüzünde bir yerde yardıma muhtaç varsa rengine, cinsiyetine, dinine bakmadan Kızılay yardımına koşuyor. Kan bir gün değil her gün ihtiyaçtır. Ne kadar çok kimse kan bağışında bulunursa o kadar çok kimse için umut olur. Biz Kızılay olarak Of’tan çok memnunuz. Oflular kan vermeyi ibadet olarak görüyor. Biz de onların bu örnek davranışlarını gittiğimiz yerde anlatıyoruz. Ulusoy lisemiz de sürekli bağışçılarımızdandır. Bu hassasiyetleri nedeniyle geleceğimizin teminatı olan sizlere teşekkür ediyor, başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı. ifade etti.

 

Gençlerin kan bağışında da öncü olduğunu ifade eden İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu; “Ülkemizin en önemli zenginliği olan gençlerimiz her şeyde olduğu gibi kan bağışında da öncü oluyor. Her yıl HMB Ulusoy MTA Lisemizden Kızılay’a önemli kan bağışı yapılıyor. Bu hassasiyetleri nedeniyle idareci, öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Kızılay Doğu Karadeniz Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Dila Baran’a da çalışma azim ve kararlılığı için teşekkür ediyor, başarılar diliyorum” diye konuştu.

 

Konuşmaların ardından öğrencilerin müzik gösteriyle program sona erdi.

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24