Oflu Yönetmen Yazıcı’nın “Uzak Ülke”si seyirciyle buluşuyor

Oflu Yönetmen Erkan Yazıcı’nın ilk uzun metraj sinema filmi “Uzak Ülke” 30 Temmuz’da düzenlenecek gösterimle seyirciyle buluşuyor.

Oflu Yönetmen Yazıcı’nın “Uzak Ülke”si seyirciyle buluşuyor

Oflu hemşerimiz Erkan Yazıcı tarafından Of’ta çekimleri yapılan “Uzak Ülke” adlı sinema filmi 30 Temmuz’da izleyicisiyle buluşuyor.

Uzak ülke yönetmen Erkan Yazıcı’nın ilk uzun metraj filmidir. Yönetmen uzak ülke adli filmini Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğünün desteğiyle 2020 yılında tamamladı.

Film Türkiye premierini 2020 yılında 39. İstanbul film festivali ulusal yarışma bölümünde yaptı. Ardından yurt içinde festival yolculuğuna devam eden film, uluslararası ilk gösterimini Sochi Uluslararası Film Festivalinde yaptı ve buradan en iyi yönetmen ödülünü alarak döndü.

Yurt dışında çok sayıda seçkin film festivalinde gösterim yapan ve gösterilmeye de devam eden Uzak Ülke’nin hikayesi 1925 yılında Trabzon’da geçiyor.

12 yaşında bir Rum çocuk olan Paris ile ordudan ayrılmış bir Türk subayının sahilde kurulan mübadil kampında karşılaşmalarını konu ediniyor.

Uzak Ülke’nin başrolünde Trabzonlu oyuncular oynuyor. Binbaşı Osman rolünü uluslararası bir çok film festivalinde en iyi erkek oyuncu ödülleri kazanan Haydar Şişman oynuyor. 12 yaşındaki Paris karakterini ise Çaykara ilçesindeki okullar taranarak seçilen Abdurrahman Gönan üstleniyor. Ayrıca filmde Trabzonlu Sara Müftüoğlu da rol alıyor.

30 Temmuz 2021 Cuma günü gösterime girecek olan film, Trabzon’da yalnızca Lara sinemasında gösterilecek. Filmin yönetmeni ve oyuncuları da Lara Sinemasındaki 17:15 ve 19:15 seanslarına katılarak izleyicilerle söyleşecekler.

UZAK ÜLKE/FARAWAY LAND

1. Director: Mr. Erkan Yazıcı

2. Writer/Screenplay: Erkan Yazıcı

3. Producer: Altın Yazıcı/Keyfilm Produksiyon

4. Music: Burak Beşir

5. Cinematographer: Murat Karabina

6. Film Editor: Umut Sakallıoğlu

7. Country of origin: Turkey

8. Duration: 93 minutes

9. Year of production: 2020

10. Original title of the film: Uzak Ülke

11. English title of the film: Faraway Land

12. Cast: Names of actors and actresses : Haydar Şişman, Abdurrahman Gönan

Synopsis

Karadeniz sahili 1925. 12 yaşındaki Trabzonlu bir Rum olan Paris, babasından kalan hatırayı almak için yaşadığı mübadil kampından kaçar. Kampa geri döndüğünde mülteciler çoktan gitmiş ve kamp boşaltılmıştır. Yeni rejim, savaş yorgunu Binbaşı Osman'ı vatan haini ilan eder ve Rum mülteciler tarafından boşaltılan kampa kapatır. Köklerin ve bağlılığın sorgulandığı kamp, ​​iskeleye yeni bir gemi gelene kadar her ikisi için de alacakaranlıkta bir ülke olacaktır.

Biography of Director:

Erkan Yazıcı, 1974 yılında Of'ta doğdu. 2000 yılında Cumhuriyet Üniversitesi Sosyoloji bölümünden mezun oldu. 2002 yılında rehber öğretmen olarak çalışmaya başladı. İlk filmini 2005 yılında çekti. 2012 yılında ilk kısa filmi "Kirintiya Veda" için Kültür ve Tyurizm Bakanlığı'ndan destek aldı. 2014 yılında “Sessizliği Kırmak” adlı bir belgesel çekti. 2015-2016 yılları arasında Arnavutköy Belediyesi, Gelişim Üniversitesi ve Arnavutköy Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte yürütülen "Bu Benim Filmim" projesinde görev aldı. İlk filmi olan uzak ülke 2017 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından desteklendi. Yönetmen Yazıcı evli ve üç çocuk babasıdır.

Festivaller ve Ödüller

7. Balkan Panorama Uluslararası Film Festivali (Eylül 2021)

8. Sochi Uluslararası Film Festivali Uluslararası Yarışma ve En İyi Yönetmen

11. Güneydoğu Avrupa Film Festivali

19. Dhaka Uluslararası Film Festivali Uluslararası Yarışma

22. Frankfurt Türk Filmleri Festivali (Ekim 2021)

22. Uluslararası Duşanbe Film Festivali

31. Uluslararası Ankara Film Festivali Ulusal Yarışma

39. Uluslararası İstanbul Film Festivali Ulusal Yarışma

Of Ajans

Güncelleme Tarihi: 30 Temmuz 2021, 12:12

Yüksel Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24