Oflu ressamlar 41.Resim Sergisi’nde buluştu

Trabzon Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından 41.si düzenlenen Geleneksel Plastik Sanatlar Sergisi Trabzonlu ressamları buluşturdu.

 Oflu ressamlar 41.Resim Sergisi’nde buluştu

41.Trabzon Sanatçıları Geleneksel Plastik Sanatlar Sergisi Trabzon’da açıldı.

 

Trabzon Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından geleneksel hale getirilen Serginin bu yıl 41.si sergileniyor. Sergi, Trabzonlu ressamları buluşturdu.

 

Sanatseverlerin ve halkımızın Kültür ve Sanat Yaşamına canlılık kazandırmak amacıyla; kültür ve sanatın her dalında etkinliklerin yoğun olarak yaşandığı Trabzon’da ulusal ve uluslararası düzeyde önemli kültür ve sanat insanları yetişmiştir.

 

Doğasının muhteşemliğinin yanı sıra tarihten gelen kültürel zenginlik ve birikimi ile geçmişten günümüze taşıdığı kültür sanat değerlerini gelecek kuşaklara taşımak adına bugün de sorumluluğunu geliştirerek sürdürmektedir.

 

Türk resim sanatına önemli değerler kazandıran Trabzon da, usta sanatçıların yanı sıra genç kuşak sanatçıların da dahil olduğu Geleneksel Plastik Sanatlar Sergisi 1974 yılından itibaren her yıl aksatılmadan açılmaktadır.

 

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüz bünyesinde bu yıl 41 incisi düzenlenen sergide 94 sanatçının eserleri yer alıyor.

 
Sergide Oflu Ressamlar Cemil Şişman, Murat Küçükibrahimoğlu ve Zeynep Bilgin de eserleriyle birlite yer alarak Trabzonlu sanatseverlerle buluştu.


18 Aralık’ta açılışı yapılan sergi,6 Ocak 2016 tarihinde sona erecek.

 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Hüseyin sisman
Hüseyin sisman - 8 yıl Önce

Oflu ressamlarimizi tebrik ediyoruz

SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24