Oflu öğrenciler ödülleri Mehmetçik Vakfına bağışladı

İstiklal Marşı’nın kabulünün 97.yıl dönümü nedeniyle Of’ta düzenlenen İstiklal Marşını Güzel Okuma yarışmasında dereceye giren öğrenciler, altın ödüllerini Mehmetçik Vakfı’na bağışladılar.

Oflu öğrenciler ödülleri Mehmetçik Vakfına bağışladı

İstiklal Marşı’nın kabulünün 97.yıl dönümü Of Ali Yeşilyurt İmam Hatip Ortaokulu’nda düzenlenen programla kutlandı.

 

Bugünün Asımın Nesli 15 Temmuza karşı durdu

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programın açılış konuşmasını yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu; “İstiklal Marşı, tarihe gömülmek istenen şanlı bir milletin diriliş destanıdır. İstiklal Marşı’nı okurken marşın yazıldığı dönemi dikkate almak, o dönemi iliklerimize kadar hissetmek lazımdır. Aksi takdirde marşımız bir şiir olmaktan öteye gitmez. Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Millî Marş olarak kabul edilen İstiklâl Marşı, milletimizin inanç destanıdır. Sevgili Gençler, sizler bugünün Asımın nesillerisiniz. Bugün yetiştirmiş olduğumuz günümüz Asımları 15 Temmuzda yapılan darbe girişimine karşı durarak, vatanını, milletini, bağımsızlığını, özgürlüğünü, namusunu çiğnetmeyen, bu uğurda şehit ve gazi olan vatan evlatlarıdır. Gerektiğinde bu salondaki hepimiz bu uğurda şehit ve gazi olmaya hazırız. Sizlerle gurur duyuyoruz. Selam olsun Allah için can veren o yiğitlere. Selam olsun vatanı, milleti, bağımsızlığı için toprağa düşen şehitlere. Selam olsun İstiklal Şairimiz Mehmet Akif’e. Selam olsun Asım’ın nesline ve onları yetiştirebilenlere. Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın” ifadelerini kullandı.

 

Mehmet Akif Ersoy’un hayatını konu edinen sunumun ardından Ali Yeşilyurt İmam hatip Ortaokulu öğrencilerinin hazırlamış olduğu Oratoryo sahnelendi. Oratoryonun ardından öğrenciler tarafından şiir okundu.

 

Bin 500 Öğrenci Yarıştı

Program sonunda ilk, orta ve lise kategorilerinde İstiklal Marşını ezberleyerek güzel okumada başarılı olan öğrenciler ödüllendirildi. Üç kategoride yapılan yarışmaya Of’tan 1500 öğrenci katıldı. Her okulda önce sınıflarda sonra şubelerde daha sonra da tüm okullarda İstiklal Marşı’nı güzel okuma yarışması yapıldı. Okullarında birinci olan öğrenciler ilçede yarıştı. Yarışma sonucunda ilk üçe giren öğrenciler Of Kaymakamlığınca altınla ödüllendirildi.

 

İlkokullar kategorisinde İsmail Yıldırım İlkokulu’ndan Mehmet Eren Demet, ortaokul kategorisinde Ali Yeşilyurt İmam Hatip Ortaokulu’ndan Ümran Asude Özkan, Lise kategorisinde Hacı Mehmet Bahattin Ulusoy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinden Enes Semiz birinci oldu.

 

Kaymakam Fırat Altınla Ödüllendirdi

Yarışmada ilk üçe giren öğrenciler Of Kaymakamlığı tarafından altınla ödüllendirildi. Birinci olan öğrencilere ödülleri Of Kaymakamı Eyüp Fırat, ikinci olan öğrencilere ödülleri Garnizon Komutanı Feyzullah Kadir Akım, üçüncü olan öğrencilere ödülleri Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu tarafından takdim edildi.

 

Ödüller Mehmetçik Vakfı’na Bağışlandı

Yarışmada dereceye giren öğrenciler; askerimizin yanında olduklarını belirtmek, İstiklal Marşı’ndaki ödülü almayarak bağışlayan M. Akif’e vefa göstermek adına aldıkları ödüllerini Mehmetçik Vakfı’na bağışladılar.

 

Programa Kaymakam Eyüp Fırat, Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, Garnizon Komutanı Feyzullah Kadir Akım, Of TEF Dekan Vekili İrfan Acar, MHP Of İlçe Başkanı Hüseyin Ayaz, Saadet Partisi Of İlçe Başkanı M.Celal Vahapoğlu, Daire Amirleri, Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileri, Okul Müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

 

 

 

 

 

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24