Oflu İşadamı Murat Öztürk'ten Of'a Gezici Kütüphane

Selüz Kimya Yönetim Kurulu Başkanı Oflu hemşerimiz Murat Öztürk’ün Of Kaymakamlığına bağışladığı Gezici Kütüphane Aracı, ŞÖ Ali Bulut İlkokulunda düzenlenen törenle İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne teslim edildi.

Oflu İşadamı Murat Öztürk'ten Of'a Gezici Kütüphane

Of’ta okuma zevkini ve okuma alışkanlığını tüm Of’a yaymak için başlatılan çalışmalar çerçevesine Of’a yeni bir gezici Kütüphane kazandırıldı.

 

Selüz Kimya Yönetim Kurulu Başkanı Of Cumapazarlı hemşerimiz Murat Öztürk, tarafından bağışlanan Gezici Kütüphane aracı firma yetkilileri tarafından Of İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne teslim edildi.

 

Aracın teslim edilmesi ve Of Gezici Kütüphanesinin harekete geçmesi için Şehit Öğretmen Ali Bulut İlkokulu bahçesinde bir tören düzenlendi.

 

Törende konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu; “Okumak anlamak için önemlidir. Bunu sağlamak için ilk olarak okuma zevkini kazandırmak gerekir. Bize kitap okuma zevkinin artırmasında önemli katkı sağlayacağını umduğumuz bu aracı tahsis eden Seluz Yönetim Kurulu Başkanı Murat Öztürk’e ve onun temsilcisi Sayın Yaprak Kalender hanımefendiye teşekkür ediyorum. Bu aracın kütüphane haline dönüştürmesini sağlayan değerli Kaymakamımız Eren Arslan’a ayrıca teşekkür ederim. Kütüphanemizde yaklaşık beş bin farklı türden kitap bulunmaktadır. İlkokul, ortaokul ve lise düzeyinde kitaplarımızla donattığımız kütüphanemiz Gezici Kütüphane aracımız her ay bir okula giderek öğrencilerin kitap almasını, kitaba doyması sağlanacak. Bu şekilde sürekli kitap döngüsü sağlanmış, öğrencilerimiz binlerce kitap okumuş olacak. Of’umuza hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

 

Seluz Kimya adına törene katılan Yaprak Kalender ise “İyi ki buraya gelip böyle bir uygulamanın başlatılmasına şahit olmuşum. Bize bu konuda yardımcı olan ve aracı kütüphaneye dönüştüren Kaymakamımız Eren Arslan’a teşekkür ederim. Bu anlamda eğitim konusunda elimden geleni yapmaya çalışacağım” dedi.

 

“Marka Of’umuzun marka değerini artıracak bu projenin oluşmasını sağlayan herkese teşekkür ediyorum” diyen Kaymakam Eren Arslan; “Özellikle tanımakla da çok memnuniyet duyduğum Oflu hemşerimiz işadamı Murat Öztürk’e ayrıca  samimi teşekkürlerimi sunuyorum. Hem hayırsever hem de alçak gönüllü bir insan olarak tanıdım kendisini. Kitap bir milletin hayatında değişmeyi sağlayacak en önemli unsurdur. 1943 yılında Nevşehir Ürgüp’te Mustafa Güzelgöz adlı kütüphaneci kitap okumayı özendirmek için eşeğine yüklediği kitaplarla köy köy dolaşmış. Büyük başarılar sağlamıştı. Bugün bizde bu gezici kütüphanemizle dolaşarak okullarımızda öğrencilerimize kitabı ulaştırmak suretiyle bu zevki aşılamaya çalışacağız. Bu hayırlı hizmetin ilçemize hayırlı olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

Konuşmaların ardından Seluz Kimya Yönetim Kurulu Temsilcisi Yaprak Kalender, aracın ruhsat ve anahtarı Of İlçe Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu‘na takdim etti.

 

Kurdelesi kesilerek hizmete sunulan Gezici Kütüphane öğrencilerin akınına uğrarken Okul Müdürü Yaşar Osmanoğlu misafirlerine kahve ve çay ikramı yaptı.

Of Ajans

YORUM EKLE
YORUMLAR
DURSUN SULUKAN
DURSUN SULUKAN - 8 yıl Önce

EĞİTİM HİZMETTİR.ALLAH RAZI OLSUN İNŞALLAH DEVAMI GELİR.

SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24