Oflu hemşerimiz Prof. Dr. Baykal KTÜ'nün yeni rektörü

KTÜ’de yapılan Rektörlük seçiminden birinci çıkan Süleyman Baykal, Cumhurbaşkanı Gül tarafından KTÜ’ye rektör olarak atandı.

Oflu hemşerimiz Prof. Dr. Baykal KTÜ'nün yeni rektörü

Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde 14 Haziran’da yapılan rektörlük seçimlerinden zaferle çıkan Oflu hemşerimiz Prof. Dr. Süleyman Baykal Cumhurbaşkanı Gül tarafından KTÜ’nün rektörlüğüne atandı.

 

Gül, KTÜ rektörlüğünün yanı sıra 18 üniversiteye daha rektör ataması yaptı. Üniversitelerde yapılan seçimlerin ardından YÖK tarafından üçer aday atanmak üzere Cumhurbaşkanı Gül’e sunulmuştu. Gül de Anayasa'nın 130. ve 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun 13. maddeleri uyarınca, Yükseköğretim Kurulunun önerdiği adaylar arasından, 19 üniversitenin rektörünün atamasını yaptı.

 

KTÜ’de yapılan seçimleri birinci sırada bitiren Baykal, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün onayı ile KTÜ’nün yeni rektörü oldu.

 

1987 yılından beri KTÜ’de görev yapan Baykal, bir dönem Tıp Fakültesi Dekanlığı görevini de yürütmüştü. Halen Diş Hekimliği Fakültesi’nin Dekanı olan Prof. Dr. Süleyman Baykal, Beyin ve Sinir Hastalıkları Cerrahisinde Trabzon’un ve Türkiye’nin önde gelen hekimleri arasında yer alıyor.

 

“Allah utandırmasın”

Genel Yayın Yönetmenimiz Yüksel Yaşar’ın telefonla ulaştığı Baykal, atamanın ardından ilk duygularını Of Havadis okurlarıyla paylaştı. Allah utandırmasın diyen Baykal; “Üniversitemize ve bizlere hayırlı olsun. Güzel hizmetler yapmak için mücadele edeceğiz. İnşallah el birliği ile üniversitemizi daha yükseğe taşıyacağız” ifadelerini kullandı.

 


14 Haziran'da yayınlanan haberimiz;
KTÜ’de Rektörlük seçimi tamamlandı

 

Oflu Hemşerimiz Prof. Dr. Süleyman Baykal’ın da aday olduğu KTÜ’de rektörlük seçimi yapıldı.

 

850 akademisyen oy kullandığı seçimlerde oyların büyük çoğunluğunu Prof. Dr. Süleyman Baykal alırken ikinci sırada ise Prof. Dr. Orhan Aydın, üçüncü sırada ise Prof. Dr. Fahri Özcan yer aldı.

 

İşte oy dağılımı;

Prof. Dr. Orhan Aydın: 357

Prof. Dr. Süleyman Baykal: 451

Prof. Dr. Fahri Özcan: 9

Prof. Dr. Hülya Kalaycıoğlu: 6

Prof. Dr. Ersan Bocutoğlu: 1

Prof. Dr. Ercan Köse: 1

Prof. Dr. Harun Özdemir: 1

Prof. Dr. Miraç Akçay: 1

Prof. Dr. Ekrem Yılmaz: 1

Prof. Dr. Sibel Kahvelioğlu: 1

Geçersiz: 11

Boş: 10

 

Prof. Dr. Süleyman Baykal oyların yüzde 53.05'ini, Prof. Dr. Orhan Aydın, yüzde 42'sini, Prof. Dr. Fahri Özcan ise yüzde 1.05'ini aldı.

 

YÖK, seçim sonuçları neticesinde belirleyeceği üç ismi Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e sunacak. Gül de sıralamaya bağlı kalmaksızın belirlenen 3 aday içerisinden birini KTÜ’ye Rektör olarak atayacak.

 
11 Haziran'da hemşerimiz Baykal'ın adaylığı ile ilgili yapmış olduğumuz Haber;

Karadeniz Teknik Üniversitesi’nin Rektörlük seçimi 14 Haziran’da yapılıyor.

Mevcut Rektör Prof. Dr. İbrahim Özen’in  yasalar gereği aday olamayacağı rektörlük seçimlerinde 4 aday rektör olmak için yarışacak.

 

Prof. Dr. Orhan Aydın, Prof. Dr. Fahri Özcan ve Prof. Dr. Hülya Kalaycıoğlu’nun aday olduğu seçim için Oflu hemşerimiz Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Baykal da adaylığını açıkladı.

 

1987 yılından beri KTÜ’de görev yapan Baykal, bir dönem Tıp Fakültesi Dekanlığı görevini de yürütmüştü. Halen Diş Hekimliği Fakültesi’nin Dekanı olan Prof. Dr. Süleyman Baykal, Beyin ve Sinir Hastalıkları Cerrahisinde Trabzon’un ve Türkiye’nin önde gelen hekimleri arasında yer alıyor.

 

“Üniversite-Toplum işbirliğini sağlayacağız”

Prof. Dr. Baykal, Üniversite bünyesinde sürdürdüğü akademik ve idari çalışmaları neticesinde edindiği bilgi ve deneyimlerini KTÜ’nün geleceği için kullanmak istediği için aday olduğunu açıkladı.

 

Baykal, “Amacım, şehrimiz ve bölgemiz başta olmak üzere ülkemizin sorunlarını çözmeye yönelik çalışmalar yapan, Üniversite-Sanayii ve Üniversite-Toplum işbirliğini sağlamada öncü, eğiğtim-öğretim ve araştırma kalitesi ile Türkiye ve dünyada tanınan, ulusal ve uluslar arası düzeyde bilim ve teknoloji üreten, çağdaş bir üniversite oluşturmaktır” diyerek hedeflerini ortaya koydu.

 

Süleyman Baykal Kimdir?

1963 yılında Of Uğurlu Beldesi’nde doğdu. İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nden 1985 yılında mezun oldu. KTÜ Tıp Fakültesi’nde göreve başladı. 1987-1992 yılları arasında uzmanlık,  1994 yılında Yardımcı Doçent, 1996’da Doçent, 2001 yılında da Nöroşirurji Anabilim Dalında Profesör oldu. 

Of Ajans

YORUM EKLE
YORUMLAR
Halil   HACIKELEŞOĞLU
Halil HACIKELEŞOĞLU - 12 yıl Önce

HEMŞEHRİMİZ. KÖYLÜMÜZ MEDARI İFTİHARIMIZ SAYIN BAYKAL'I GİRDİĞİ BU YARIŞTA GÖNÜLDEN DESTEKLİYORUZ. KENDİSİNE BAŞARILAR DİLER TEMENNİMİZ BU YARIŞI KAZANIP, EN İYİ ŞEKİLDE O GÖREVİNİ YERİNE GETİRMEK. ALLAH YARIMCISI OLSUN...

DURSUN SULUKAN-EMEKLİ OF KAY.YAZI İŞLERİ MÜDÜRÜ
DURSUN SULUKAN-EMEKLİ OF KAY.YAZI İŞLERİ MÜDÜRÜ - 12 yıl Önce

Tabiki KTÜ.Rektörlüğüne OFLU hemşerimizin seçilmesine canı gönülden isteriz.ALLAH hayırlısını nasıp eder İNŞALLAH. Sevgi ve Saygılarımla.

Sadullah SULUKAN Of Özel İdare Müdürü
Sadullah SULUKAN Of Özel İdare Müdürü - 12 yıl Önce

İlçemizin yetişdirdiği ender insanlardan olan hemşerimiz Prof.Dr.Süleyman BAYKAL'a yapılaçak olan rektör secimlerinde başaılar diler daygı ve sevgilerimi sunarım

bayram eral
bayram eral - 12 yıl Önce

başarılar diliyorum inşallah kazanır

Abdulbaki ÖZTEMEL
Abdulbaki ÖZTEMEL - 12 yıl Önce

alanındanındaki teşhis ve tedavileri üstün başarısı bölgemizce bilinen sayın Prof.Dr.Süleyman BAYKAL hocamızın girdiği bu yarıştan gönlünden ve gönlümüzden geçtiği gibi başarı ile neticelenmesini Yüce Rabbimden niyaz ederim.

akyıldız
akyıldız - 12 yıl Önce

sayın hocam hayırlı olsun secimi kazandın şimdi sayın cankaya noteri bakalım onaylıyacakmı daha önceden ali akyüzde secilmiş ama noter abdullah onaylamamıştı inşanlah bunu onaylar

Sadullah SULUKAN OF Özel İdare Müdürü
Sadullah SULUKAN OF Özel İdare Müdürü - 12 yıl Önce

Yapılan rektörlük seçin%53 lik bir oyla kazanan hemşerimiz Prof.Dr.Süleyman BAYKAL ilk sınavı başarılı geçmiş inşallah atanmasıda yapılarak görevini laik i ile yapaçak görevinde başarılartemenli ederim

DURSUN SULUKAN-EMEKLİ OF KAY.YAZI İŞLERİ MÜDÜRÜ
DURSUN SULUKAN-EMEKLİ OF KAY.YAZI İŞLERİ MÜDÜRÜ - 12 yıl Önce

Hemşerimiz Prf.Dr.Süleyman BAYKAL ın yapılan seçimlerde birinci çıkması her OFLU gibi benide sevindirdi.İl dışında bulunmam nedeniyle kendisiini OF HAVADIS ARACILIĞI ile kutluyorum. ALLAH sonunu hahırlı eder inşsllah.Sevgilerimle.


SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24