Of TSO’dan oto galericilerine MYB sınavı

Ticaret Bakanlığı tarafından getirilen zorunluluk kapsamında Of TSO tarafından oto galeri sahipleri ve çalışanlarına yönelik olarak Mesleki Yeterlilik Belgesi sınavı yapıldı.

Of TSO’dan oto galericilerine MYB sınavı

Ticaret Bakanlığı tarafından İkinci El Motorlu Kara Taşıtları Alım Satım İşini Yürüten Kişiler İçin Mesleki Yeterlilik Belgesi zorunlu hale getirilmişti. Proje kapsamında ikinci el motorlu kara taşıtları ticaretiyle uğraşan kişilerin yapılan sınavlarla yeterlilik belgelerini almaları gerekiyor.

 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) iştiraki olan TOBB MEYBEM Mesleki Yeterlik ve Belgelendirme Merkezleri A.Ş. tarafından Türkiye’nin 81 ili ve 160 ilçesinde mesleki yeterlilik sınav ve hizmeti verilmeye başlandı.

 

TOBB Üyesi olan Of Ticaret ve Sanayi Odası da Motorlu Kara Taşıtları Alım Satım Danışmanı Seviye 4 ve Alım-Satım Sorumlusu Seviye 5 olmak üzere iki ayrı kategoride sınav düzenledi.

 

Trabzon genelinde ve Of’ta faaliyet gösteren oto galericileri arasından yapılan 36 başvuru sonucunda düzenlenen sınav iki aşamada gerçekleştirildi.

 

TOBB MEYBEM tarafından görevlendirilen yetkili uzmanlar öncülüğünde düzenlenen yazılı sınavlar Öz Karadeniz Sürücü kursunda yapılırken uygulama sınavları ise Diriliş Otomotiv’de yapıldı. TOBB MEYBEM tarafından yapılacak değerlendirme sonucunda başarılı olan katılımcılar Mesleki Yeterlilik Belgelerini almaya hak kazanacaklar. Başarılı olamayanlar ise telafi sınavına girecekler.

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24