Of Ticaret ve Sanayi Odasından üyelerine çağrı

Of Ticaret ve Sanayii Odası Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklama ile 6552 Sayılı kanun kapsamında alacakların yeniden yapılandırılması hususunda oda üyelerini bilgilendirdi.

Of Ticaret ve Sanayi Odasından üyelerine çağrı

Of Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu, gecikmiş aidat borcu bulunan Oda üyelerine, 6552 Sayılı İş Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması ile Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair Kanun’un sağladığı ödeme kolaylığından yararlanmaları çağrısında bulundu.

 

Konuya ilişkin oda yönetim kurulu tarafından yapılan açıklama şöyle;

Borçlu üyelerimizin, kamuoyunda “Torba Yasa” olarak bilinen yasanın sunduğu fırsattan yararlanmak için Kasım ayının sonuna kadar Oda’ya başvuruda bulunarak borçlarını yapılandırmaları gerekmektedir.

 

Yasa hükümlerine göre, borcun aslına uygulanan gecikme zamları silinecek ve Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) aylık değişim oranına göre yeniden hesaplanacak.

Borcunu taksitle ödemek isteyen üyelerin, öncelikle Kasım ayı sonuna kadar yazılı olarak odaya başvurmaları ve ilk taksitlerini Aralık ayı içinde ödemeleri, kalan kısmını ise üçer aylık dönemler halinde ve 8 eşit taksitte ödemeleri gerekmektedir.

 

Üyelerimiz ilk taksit süresi içinde borçlarını peşin ödemeleri halinde yüzde 10 oranında indirimden faydalanabileceklerdir. Ödenmesi gereken borç tutarının belirtilen süre ve şekilde kısmen veya tamamen ödenmemesi halinde, ödenmemiş alacak asılları ile gecikme zammının ilgili mevzuat hükümlerine göre tahsil edilecektir.

 

11.09.2014 tarihinden önce olan borç asıllarının kısmen veya tamamen ödenmiş olması halinde, ödenmiş borç asıllarına isabet eden faiz gecikme faizi, gecikme zammı gibi feri alacakların üyelerin herhangi bir başvuru yapmasına gerek kalmaksızın alacak kayıtlarından silinecektir.

 

İşi bırakma veya resen terk nedeniyle vergi mükellefiyeti sona erdiği halde oda kayıtları devam eden üyelerin vergi mükellefiyetinin sona erdiği tarihten sonra tahakkuk etmiş aidat borçlarının asılları ile birlikte feri borçlarının tamamı üyelerin herhangi bir başvuru yapmasına gerek kalmaksızın alacak kayıtlarından silinecektir.

 

İşi bırakma ve Res’en terk nedeniyle vergi mükellefiyeti sona erdiği halde odaya kayıtları devam eden üyelerin, vergi mükellefiyetinin sona erdiği tarihe kadar ödenmeyen borçları da yapılandırma kapsamına girmektedir.​

 

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24