Of Terminalinde otobüs seferleri durdu

İçişleri Bakanlığı’nın genelgesi doğrultusunda Of Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde şehirlerarası otobüs seferleri durduruldu.

Of Terminalinde otobüs seferleri durdu

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını nedeniyle alınan önlemler kapsamında şehirlerarası seyahatlere kısıtlama geldi.

Bir şehirden başka bir şehre seyahat etmek isteyen vatandaşlar, mazeretlerini belirterek “Seyahat İzin Kurulu’ndan izin alacaklar. Alınacak izinler çerçevesinde seyahat gerçekleşebilecek.

Genelge doğrultusunda illerde valilikler, ilçelerde de kaymakamlıklar tarafından “Seyahat İzin Kurul”ları oluşturularak hizmet vermeye başladılar.

Otogarlarda görev yapacak olan Seyahat İzin Kurulu, vatandaşların taleplerini değerlendirerek seyahat isteklerine onay veya red kararı verecek.

Firmalar seyahatleri durdurdu

Of Terminalinde hizmet veren tüm firmalar 28 Mart 2020 tarihi itibari ile tüm seferlerini durdurdular.


Bazı firmalar ikinci bir emre kadar seferlerini durdururken, bazı firmalar ise 5 Nisan’a kadar seferlerine ara verdiklerini duyurdular.

Of Terminalinden en son otobüs saat 15.00’te kalktı. Son otobüsün kalkmasının ardından firma yetkilileri ve çalışanları ofislerini kapattılar.

Kaymakamlık’tan Duyuru

Konuya ilişkin Of Kaymakamlığından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

Şehirlerarası Otobüs Yolculukları Hakkında Of Kaymakamlığımızın Duyurusu...

Tüm Vatandaşlar bulunduğu şehirde kalması esasıyla;

- Doktor Kararıyla Sevki Uygun Görülenler

- Birinci derece Yakını Vefat Edenler

- Son OnBeş Gün İçerisinde Geldiği Yerde Kalacak Yeri Bulunmayanlar

28.03.2020 Cumartesi saat 17:00 itibariyle Of Otogarımızda görevli “Seyahat İzin Kurulu” Talepli vatandaşları değerlendirerek Seyahat etmelerine izin verilebilecektir.


 

Of Ajans

Güncelleme Tarihi: 29 Mart 2020, 13:39

Yüksel Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24