Of Teknoloji Yazılım Kulübü’nde NASA’ya 2 ekip

KTÜ Of Teknoloji Fakültesi Yazılım Mühendisliği Yazılım Kulübü öğrencileri tarafından düzenlenen NASA SPACE APPS TRABZON 2018 etkinliğine 70 yarışmacı katıldı.

Of Teknoloji Yazılım Kulübü’nde NASA’ya 2 ekip

2012 yılından beri her yıl NASA tarafından düzenlenen bir hackathon olan Space Apps Challenge’ın bu seneki Trabzon ayağı, KTÜ Of Teknoloji Fakültesi Yazılım Mühendisliği Bölümü bünyesindeki öğrenciler tarafından kurulmuş olan Yazılım Kulübü tarafından düzenlendi.

 

20-21 Ekim 2018 tarihlerinde Karadeniz Teknik Üniversitesi merkez kampüsündeki Grafik Laboratuvarında gerçekleştirilen etkinliğe Trabzon, Samsun, Bursa gibi farklı illerden 70 yarışmacı katıldı.

 

Yarışmacıların iki gün boyunca NASA tarafından kendilerine verilen problemlere çözüm aradığı etkinlikte, teknoloji alanındaki önemli isimlerin bulunduğu jüri üyeleri tarafından NASA’nın global değerlendirmesine gönderilmek üzere iki ekip seçildi.

 

KTÜ Of Teknoloji Fakültesi Yazılım Mühendisliği öğrencilerinin kurduğu Trailblazers ve Zeron ekiplerinin NASA’nın global değerlendirmesine gönderilmek üzere seçildiği etkinlik bu yıl Türkiye’de sadece Trabzon’da gerçekleştirildi.

 

 

Of Ajans

YORUM EKLE
YORUMLAR
Nasa
Nasa - 5 yıl Önce

Of teknoloji fakültesi Na SA ya bilgi gönderirken Tüp -i TAK ı unutmasın!

SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24