Of Teknoloji Fakültesinde Kodlama Projesi uygulaması

Rize Vali Yardımcısı ve Güneysu Kaymakamı İhsan Selim Baydaş himayesinde yürütülen kodlama projesi kapsamında Rize’deki ortaöğretim öğrencileri Of Teknoloji Fakültesinde uygulama yaptı.

Of Teknoloji Fakültesinde Kodlama Projesi uygulaması

Rize Valiliği öncülüğünde başlatılan Kodlama Projesi kapsamında Rize’deki ortaöğretim öğrencileri Of Teknoloji Fakültesinde uygulama yaptı.

 

Of Teknoloji Fakültesi Yazılım Mühendisliği Toplantı salonunda yapılan toplantıya Rize Vali Yardımcısı ve Güneysu Kaymakamı İhsan Selim Baydaş, Of Kaymakamı Eyüp Fırat, Of Teknoloji Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. İrfan Acar, Of İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu, Rize Milli Eğitim Şube Müdürü Hasan Tekke, Rize İl Koordinatörü Adem Türk, Rize İl ve ilçelerindeki okullarda görevli Bilişim Teknolojileri ve Yazılım dersini okutan öğretmenler eşliğinde 200 öğrenci katıldı.

 

Yaşadığımız bu yüzyılın eğitim yüzyılı olduğunu belirten Of Kaymakamı Eyüp Fırat; “Nüfusunu iyi eğitebilen devletler, iyi yetiştirebilmiş milletler, dünya siyasi arenasında lider olacak. Biz bu yüzyılı inşallah kaçırmayacağız. Burada yapılan Kodlama Projesi uygulaması da bunun bir göstergesi. İnşallah bu konu da kıymetli öğrencilerimize ne verebilirsek, yeni nesil onlarla şekillenecektir” ifadelerini kullandı.

 

Yazım ve bilişim teknolojisinin alfabesi olan kodlama eğitimi olduğunu belirten Rize Vali Yardımcısı ve Güneysu Kaymakamı İhsan Selim Baydaş; “Dünyanın birçok bilgisayar ve teknoloji firması, birçok dünya devletinin toplam gayrisafi milli hasılasından daha büyük. Bugün artık firmalar devletlerle yarışıyor. Ve bunu bilgi teknolojileriyle, yazılımla, bilişimle ve bu alana emek vermekle sağlıyor. Trenin son vagonu önümüzden yavaş yavaş ilerliyor. O son vagona atlamamız bir şekilde tutunmamız lokomotifi olmamız lazım. Biz son vagonda seyahat edecek bir devlet, bir millet değiliz. Bulunduğumuz her yerde orayı harekete geçirecek, orayı öncüleyecek insanlar olmamız lazım. biz kendimizi öyle konumlandırıyoruz. Bu nedenle kodlama eğitimini bütün eğitim düzeylerinde, temelde beşinci altıncı sınıf seviyelerinde uygun görülüyor. Bizde Rize’de bu seviyede bir proje başlattık. Rize Kodlama Eğitimiyle bu şekilde buluşuyor. Of Teknoloji Fakültemiz ile bir kardeşlik yapalım, hem Rize’deki kardeşlerimizi getirelim burada farklı bir hava olsun, hem de bu işin fakülte düzeyinde yapılan boyutunu erken yaşta tanısın. Rize’nin her ilçesinden seçilen öğrenciler öğretmenler burada. Ev sahipliği yapan Of Teknoloji Fakültemize, Of Kaymakamlığına teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. 

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24