Of TEF’e iki Afrikalı öğrenci

Kamerunlu Gilobert Nkesih ile Demoktarik Kongo Cumhuriyeti’nden Djumbe Abdulshakur, Of Teknoloji Fakültesi’nde İnşaat Mühendisliği eğitimi alacaklar.

Of TEF’e iki Afrikalı öğrenci

Karadeniz Teknik Üniversitesi’ne bağlı olarak eğitim veren Of Teknoloji Fakültesi, her geçen yıl öğrenci pörtföyünü genişletiyor.

 

Türkiye’nin bir çok ilinden öğrenciye ev sahipliği yaparak eğitim veren Of Teknoloji Fakültesi, bu yıl uluslar arası boyutta eğitim verecek.

 

İnşaat Mühendisliği Bölümünü kazanan Kamerunlu Gilobert Nkesih ile Demoktarik Kongo Cumhuriyeti’nden Djumbe Abdulshakur, Of Teknoloji Fakültesi’nin iki Afrikalı öğrencisi oldular.

 

Kredi Yurtlar Kurumu Of Aşıkkutlu Yurdu’nda konaklayacak olan Nkesih ile Abdulshakur, Of Nüfus Müdürlüğünde ikametlerini Of KYK yurduna aldılar.

 

Öğrencileri makamında ağırlayan Of Nüfus Müdürü Emin Ulu, Afrikalı öğrencilere çay ikram etti.

 

Türkiye'ye ve geçen yıl geldiklerini belirten öğrenciler, Trabzon'da KTÜ Kampüsü’nde 1 yıl Türkçe eğitim aldılar. Ana dillerinin yanı sıra Fransızca ve İngilizce bilen öğrenciler burada da Türkçeyi öğrendiklerini, 4 yıllık eğitim sürecinde daha da iyi Türkçe konuşabileceklerini belirttiler. 

 

Türkiye’yi çok sevdiklerini belirten öğrenciler Türkiye'de kalmayı ve burada çalışmayı istediklerini ifade ettiler. 

 

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24