Of son yılların en soğuk kışını yaşıyor

Son yılların en soğuk kışını yaşayan Of, uzun bir aradan sonra eksi derecede sıcaklıkları gördü. 24-25 Ocak’ta yağan kar buza dönüştü.

Of son yılların en soğuk kışını yaşıyor

Of yeni yıla kar yağışıyla girmişti. 31 Aralık’ta başlayan ve 1 Ocak’ta gün boyu devam eden kar yağışının ardından şehir merkezindeki kar kalınlığı 1 metreye, yükseklerdeki kar kalınlığı ise 2 metreye ulaşmıştı.

 

Of Belediyesi ve Trabzon Büyükşehir Belediyelerinin yoğun çalışmaları sonucu Of Merkez’deki karlar taşınarak şehir merkezi temizlenmişti.

 

İlk kar yağışının ardından 23-25 Ocak tarihlerinde yağan yılın 2.karı da Of’ta hayatı olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor.

 

Of Merkez’de kar kalınlığı 30-40 cm seviyelerinde olurken yüksek kesimlerdeki kar kalınlığı 1 metreye ulaştı.

 

Kar yağışının 26 Ocak’ta sona ermesinin ardından Of Belediyesi ve Trabzon Büyükşehir belediyesi tarafından ana arterlerde kar temizleme çalışmaları başladı. Ancak hava sıcaklıklarının eksi derecelere düşmesiyle yerde kalan kar buza dönüştü.

 

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü verilerine göre 26 Ocak Salı’yı 27 Ocak Çarşamba’ya gece Of’ta hava sıcaklığı -5 derece olarak tespit edilirken bu ölçüm son 30 yılın en düşük değeri olarak tespit edildi.

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24