Of sele teslim; bir ölü çok sayıda yaralı var

Of’ta etkili olan sağanak yağış çok sayıda heyelana neden olurken sel ularına kapılan Yavuz Yılmaz Hacımahmutoğlu hayatını kaybetti. Sele kapılan çok sayıda kişi de yaralandı.

Of sele teslim; bir ölü çok sayıda yaralı var

Of’ta Cuma günü öğlen saatlerinde başlayana sağanak yağış Solaklı Vadisi ve Baltacı Vadisi’nde çok etkili oldu.

Yüzlerce noktada heyelan meydana gelirken Of Ars Ticaret’te Tüp Dağıtım Servis Şoförü olarak çalışan ve kullandığı aracıyla sele kapılan Yavuz Yılmaz Hacımahmutoğlu hayatını kaybetti.

Sele kapılan çok sayıda kişi yaralanırken evlerinde mahsur kalan çok sayıda kişi de AFAD, SÜRAK ve belediye ekipleri tarafından kurtarıldı.

Sağanak yağış Of’un hemen hemen tamamında etkili olurken özellikle Ballıca, Dumlusu, Fındıkoba, Saraçlı, Yemişalan, Kavakpınar, Sugeldi bölgesinde aşırı derecede etkili oldu.

Cuma Namazının ardından başlayan sağanak yağış gece geç saatlere kadar aralıklarla devam etti. Ancak 14.00-17.00 saatleri arasında çok etkili olan sağanak yağışın sularını dere yatakları taşıyamadı.

Yağış Of merkezde çok etkili olmazken çok sayıda mahalleye ulaşımı sağlayan ana yollar ulaşıma kapandı. Of Hayrat yolu da aşırı su ve heyelanlar nedeniyle bir süre ulaşıma kapandı. Karayolları ekiplerinin çalışmaları ile kısmen ulaşıma açılan yolda heyelan temizleme çalışmaları gece geç saatlere kadar devam etti.

Heyelanlar nedeniyle Of Balaban Grup yolu da ulaşıma kapanırken Sugeldi Mahallesi’nde heyelana kapılan Elmas Atmaca, vatandaşlarına yardımıyla toprak altından çıkarılarak hastaneye kaldırıldı.

Yemişalan Mahallesi’nde evlerini heyelan sularından kurtarmaya çalışan Saygın ailesinden 4 kişi sel sularına kapıldı. Yakınları tarafından güçlükle kurtarılan Zafer, Elif, Esra ve Ayşe Saygın Of Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. Elif ve Esra Saygın’ın Trabzon’a sevk edildiği öğrenildi. Heyelan nedeniyle evlerinde mahsur alan çok sayıda vatandaş ekiplerin müdahalesi ile kurtarıldı.

Sağanak yağış Ballıca Mahallesi’nde de etkili oldu. Yemişalan Kaban mevkiinden kopan kayalar Ballıca Büyük Mahalle Karşıyaka mevkiine ulaşımı kesti. Evlerinde mahsur kalan Yaşar ailesinden 12 kişi AFAD, SÜRAK ve Of Belediyesi ekiplerinin müdahalesi ile kurtarıldı.

Dumlusu Mahallesi’nde etkili olan sağanak yağış sonucunda ÖZTAŞ Hazır Beton’un bulunduğu alanın üstünden büyük bir heyelan gelerek şantiye sahasına doldu. Şantiye binasında hasar oluşmazken şantiye sahasında bulunan araç ve iş makineleri tamamen toprak altında kaldı. Heyelanın koptuğu alanda bulunan bir ev heyelanla birlikte yıkılırken heyelan nedeniyle çok sayıda ev de yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya kaldı.

Fındıkoba ve Saraçlı mahallelerinde de çok sayıda heyelan meydana gelirken Kavakpınar Mahallesi’nde derenin taşması nedeniyle dere yatağında bulunan arazilerde büyük çaplı heyelanlar meydana geldi.

Of Ajans

Güncelleme Tarihi: 16 Ağustos 2020, 14:36

Yüksel Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24