Of Müftülüğü’nden hacı adaylarına eğitim

Of Müftülüğü, 2013 yılında hac farizasını yerine getirmek üzere Kutsal Yolculuğa çıkacak olan hacı adaylarına eğitim semineri düzenledi.

Of Müftülüğü’nden hacı adaylarına eğitim
Of Müftülüğü tarafından Hacı adaylarına yönelik olarak düzenlenen eğitim semineri Of Çarşıbaşı Büyük Camii altındaki toplantı salonunda yapıldı.
 
Dört gün devam eden seminerin ilk gününde Of Müftüsü Recep Onat, Hacı adaylarına “İbadet Bilinci ve Hac İbadeti” konusunda bilgiler verirken, Trabzon İl Müftü Yardımcısı Hasan Güneş, “Yolculuğa çıkmadan önce maddi ve manevi hazırlık” konusunda sunum yaptı.
 
Seminerin 2.gününde Trabzon İl Merkez Uzman Vaizi Mehmet Ali Topal “Hac ibadetinin gereği olarak bir arada yaşama bilinci” konusunda hacı adaylarını bilgilendirirken Hayrat İlçe Müftüsü Hayrettin Kılıçbay da “Genel olarak Hac menasiki/görevleri ve bunların hikmetleri” konusunda bilgiler verdi.
 
Seminerin 3.gününde Trabzon İl Vaizi Nuray Özben, “Kadınlara özgü konular” hakkında bilgi paylaşımı yaparken, Of İlçe Vaizi Hüseyin Güven de “Umre ibadetinde yapılması gereken konular” hakkında hacı adaylarını bilgilendirdi.
 
Seminerin son gününde ise Sürmene İlçe Müftüsü Abdülcelil Çakar “Hz. Peygamber (SAV),  Mescid-i Nebevi ve Medine” konularında bilgiler verdi.
 
Of’tan bu yıl 44 hacı adayının gideceği Kutsal yolculuk için ilk kafile 12 Eylül’de, son kafile ise 10 Ekim 2013 tarihinde yola çıkacak.
 
Hac görevini tamamlayan hacı adayları 18 Ekim ile 10 Kasım tarihleri arasında Of’a dönecekler.

Of Ajans

YORUM EKLE
YORUMLAR
DURSUN SULUKAN EMEKLİ OF KAY.YAZI İŞLERİ MÜDÜRÜ.
DURSUN SULUKAN EMEKLİ OF KAY.YAZI İŞLERİ MÜDÜRÜ. - 11 yıl Önce

ALLAH HER MÜSLÜMANA HACCA GİTMEYİ NASIP EDER İNŞALLAH.DARISI BAŞIMIZA.

Abdullah AKSOY
Abdullah AKSOY - 11 yıl Önce

Aynı yoruma katılıyorum. "ALLAH HER MÜSLÜMANA HACCA GİTMEYİ NASIP EDER İNŞALLAH.DARISI TÜM KARDEŞLERİMİZİN BAŞINA.

SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24