Of Kıyıboyu Derneği'inden Kızılay’a kan bağışı

Of Kıyıboyu Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından bu yıl 2.si düzenlenen kan bağışı kampanyası ile Kızılay’a 78 ünite kan bağışı yapıldı.

Of Kıyıboyu Derneği'inden Kızılay’a kan bağışı

Of Kıyıboyu Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından düzenlenen kan bağışı kampanyası ile Kızılay’a 78 ünite kan bağışı yapıldı.

 

Of Kıyıder Gençlik Kollarının Kızılay ile birlikte Güngören'deki Dernek Lokalinde gerçekleştirilen etkinliğe ilgi yüksek olurken, insanlar hayır işliyor olmanın verdiği gönül rahatlığının da etkisiyle keyifli vakit geçirdiler. Kan bağışı kampanyasına sadece dernek üyeleri değil, civardaki komşular da katıldı.

 

Dernek Başkan Yardımcısı Ali Köseoğlu, etkinlikle ilgili yaptığı açıklamada;

“Bu etkinliği derneğimizin Gençlik Kolları Kızılay’la işbirliği yaparak organize ediyor. Geçen yıl ilk defa yaptığımızda hayli yüksek bir talep olduğunu görünce devam etmeye karar verdik ve bu yıl tekrar düzenledik. Önümüzdeki yıllarda da inşaallah devam edeceğiz. Geçen yıl 66 ünite kan bağışı gerçekleşmişti, bu yıl hedefimiz 100’dü ama bağış için gelenlerden 50’ye yakın kişi değerleri düşük olduğu için kan veremediler ve 78’de kaldık. Zararı yok, biz her sene düzenlemeyi ve sayıyı giderek artırmayı hedefliyoruz. Kan sürekli bir ihtiyaçtır. Mutlaka bir afet, kaza, savaş ya da askeri harekât beklemeden bağış yapmak gerekir. Biz de dernek olarak toplumda bu hassasiyetin yükselmesi için elimizden gelen katkıyı yapmaya çalışıyoruz. Kampanyamızın deprem arifesine ve halen sınırda gerçekleşen operasyona denk gelmesi anlamlı bir tevafuk oldu. Bütün sivil toplum örgütlerini de kan bağışı konusunda duyarlı olmaya davet ediyoruz” diye konuştu.

 

Gençlik Kolları Başkanı Feyyaz Köseoğlu ise yaptığı açıklamada; “Kan vermek aslında vatandaşlık görevlerimizin başında geliyor. Bunu baz alarak biz gençler olarak yılda bir kez de olsa bunu hatırlatmaktır. Bu yıl ikincisini düzenleyerek geçen yılkı topladığımız ünite sayısını ikiye katladık. Gelecek yıl hedefimiz daha farklı olacak inşallah. Katılım sağlayan duyarlı hemşerilerimize teşekkür ediyoruz. Unutmamak lazım ki kan vermek vatandaşlık görevimizdir. Bir ünite kan üç kişiye hayat veriyor. Bugün burada sadece kan verilmedi. Gelen misafirlerimiz köy havasında sohbet ettiler” ifadelerini kullandı.

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24