Of İmam Hatip Lisesi’nde Necip Fazıl için anlamlı program

Fikir ve dava adamı şair Necip Fazıl Kısakürek, ölümünün 36. yıldönümünde Of Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde düzenlenen programla anıldı.

Of İmam Hatip Lisesi’nde Necip Fazıl için anlamlı program

Büyük fikir ve dava adamı, Şair Necip Fazıl Kısakürek ölümünün 36. yılında Of'ta düzenlenen programla anıldı.

 

Of Anadolu İmam Lisesi Edebiyat Öğretmenleri Fatih Fakılı ve Lütfü Erdem'in çalıştırdığı 11/B sınıfı öğrencilerin hazırlayıp, sunduğu anma programı saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. İstiklal Marşının okunmasının ardından anma programına geçildi. Farklı üslupla hazırlanan programda öğrenciler Necip Fazıl Kısakürek'in hayatını ve fikirlerini, anılarını anlatan bir tiyatro oyunu sergilediler. Oyunda öğrenciler Şair Necip Fazıl Kısakürek'ten şiirler okuyarak duygu dolu anlar yaşattılar.

  

Program sonunda İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu bir teşekkür konuşması yaptı. Kabahasanoğlu konuşmasında, "Ülkemizin yetiştirdiği büyük dava ve fikir adamı Üstat Necip Fazıl Kısakürek'i 36. Ölüm yıldönümünde anmak için hazırlanan bu farklı ve duygulu program için öncelikli olarak okul idaremizi, öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Üstadın ifade ettiği , 'Bir gençlik istiyorum. Kim var denildiğinde; sağına, soluna bakmadan ben varım diye bir gençlik istiyorum.' sözlerindeki muhatabın ben inanıyorum ki sizlerin arasından çıkan gençlerde olacağına inanıyorum. Çünkü sizin aranızda yetişen Of imam Hatip Lisesinden mezun dönem arkadaşımız Şair Cevdet Karal, 2015 yılı Necip Fazıl Kısakürek ödülünü aldı. Sizlere inanıyor, güveniyor ve sizlerden ülkemiz için büyük başarılar bekliyoruz." dedi. 

 

Of Kaymakamı Eyüp Fırat da yaptığı konuşmada, " Ben de büyük şair ve fikir adamı üstat Necip Fazıl Kısakürek'i ölümünün 36. yılında rahmet ve saygıyla anıyorum. Necip Fazıl fikir ve duygu dünyamızda çok önemli bir yere sahiptir. Böyle güzel ve anlamlı program için İlçe Milli Eğitim Müdürümüzün şahsında okul müdürümüzü, öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Program gerçekten farklı ve sıra dışı olmuş. Öğrencilerimizin performansına hayran kaldık.  Tekrar emeği geçenleri tebrik ediyor, Üstat Necip Fazıl Kısakürek'e Rabbimden rahmet diliyorum." sözleriyle duygularını ifade etti. 

 

Konuşmaların ardından İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu Of Kaymakamı Eyüp Fırat'a ve Of Belediye Başkan yardımcısı Ahmet Çapoğlu'na Necip Fazıl Kısakürek'in çıkardığı Büyük Doğu Mecmuasının ilk örneklerinin yer aldığı külliyatı takdim etti. Okul Müdürü Sedat Gül aynı külliyattan Stajer Muhammed Berat Berdibek'e takdim etti.  Program toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi. Of Anadolu İmam Lisesi konferans salonunda yapılan programa Of Kaymakamı  Eyüp Fırat, Stajer Kaymakam Muhammed Berat Berdibek, Of  Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Çapoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu, Şube Müdürü Süleyman Bedir, okul müdürleri, öğretmen, öğrenci ve veliler katıldı.

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24